Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit

Scriitoarea Ileana Vulpescu, autoarea romanului „Arta conversaţiei”, a încetat din viață miercuri, la vârsta de 89 de ani, informează Mediafax.

Ileana Vulpescu, născută în 1932, în Bucureşti, a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972.

A debutat în literatură în 1966, a publicat schițe și nuvele, iar succesul l-a cunoscut odată cu publicarea romanului „Arta conversaţiei” (1980), care a primit premiul „Cântarea României”. Pe lângă acesta, a mai publicat volumele „Rămas-bun casei părinteşti” şi „Sărută pământul acesta”.

Ea a colaborat la redactarea lucrărilor Dicţionarul limbii române şi Dicţionarul explicativ al limbii române (1959-1975), a scris proză şi teatru şi a tradus din literaturile engleză, franceză şi spaniolă.

A fost căsătorită cu scriitorul, traducătorul şi publicistul Romulus Vulpescu, care a decedat, în septembrie 2012, la vârsta de 79 de ani. Cu aproape o lună înainte, cei doi îşi pierduseră unicul copil, o fiică pe nume Ioana.

Ileana Vulpescu a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la „creşterea valorii literaturii române contemporane”.

ARTICOLE SIMILARE

Doliu uriaș la Hollywood! Sean Connery a murit

Andreea Damian

Cum arată Roxana Blagu, ex Trident, însărcinată în ultimul trimestru

Tabu Tabu

Cum reușește Jane Fonda să arate atât de bine la 80 de ani?

Andreea Damian

Clitorisul nu este doar pentru plăcere. Este vital pentru supraviețuirea rasei umane

Andreea Damian

Machiajul ochilor: de ce rozul este esențial în această toamnă

Andreea Damian

Un experiment cu Viagra a dus la pierderea a 11 sarcini

realitatea

Scrie un comentariu