Tabu
BEAUTY

Soluții pentru pete pigmentare pe față

Pielea noastră are o substanță naturală numită melanină, substanță care dă această culoare pielii în contact cu soarele. De aceea, cea mai eficientă metodă de a preveni apariția petelor pigmentare este folosirea protecției solare.

Este important de știut că protecția solară se aplică zilnic, indiferent de anotimp și indiferent dacă ieșim sau nu din casă. Soarele are puterea de a pătrunde prin ferestre, așa că este necesară aplicarea factorului de protecție.

De asemenea, crema cu protecție solară trebuie reaplicată la câteva ore sau atunci când intervine transpirația.

Aloe Vera, o plantă ce corectează nuanța tenului

Alege să aplici gelul de aloe vera direct pe zonele afectate și lasă așa timp de cel puțin 20 de minute. Tratamentul se efectuează de două ori pe zi, timp de trei săptămâni. Aloe Vera ajută la diminuarea vizibilă a petelor pigmentare și poate fi folosită de către oricine, indiferent de tipul de ten pe care îl are.

Cartoful crud, o legumă benefică pentru ten

Cartoful crud, tăiat felii și aplicat pe petele pigmentare redă strălucirea tenului și-l ajută să-și recapete luminozitatea. Este excelent pentru a fi folosit atât împotriva petelor, dar ajută și la ameliorarea semnelor sau a cicatricilor de pe ten. Poți opta și pentru o mască preparată dintr-un cartof crud ras peste care se adaugă câteva picături de lămâie. Aplică masca pe față și masează tenul timp de câteva minute. Apoi, clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă fără parfum.

Laptele de cocos, aliatul ce luptă împotriva petelor maronii

Laptele de cocos este benefic în această luptă împotriva petelor pigmentare. Aplică în fiecare seară produsul pe ten și lasă-l să acționeze până a doua zi.

Sucul de lămâie, un remediu popular pentru ten

Deși este un remediu popular și eficient pentru ten, sucul de lămâie trebuie aplicat în cantitate mică și doar pe timp de noapte. Evită să aplici suc de lămâie pe ten și să ieși în soare deoarece tenul se poate păta și irita destul de ușor.

ARTICOLE SIMILARE

Ioana Ginghină, goală în cadă. Actrița a dezvăluit secretul tenului de puștoaică

Tabu Tabu

Cum să aplici protecție solară atunci când porți deja machiaj?

Andreea Damian

7 alimente care te vor ajuta să ai gene lungi

Andreea Damian

Nail Art pentru câini?

Alegerea editorului: “Fii frumoasa si da stralucire”

realitatea

Anna Lesko – un nou look care, insa, o îmbătrâneşte

Scrie un comentariu