Tabu
Image default
CULTURESlider

Spectacole-lectură la Centrul de Teatru Educațional Replika

În perioada 28 – 31 ianuarie, Centrul de Teatru Educațional Replika  împreună cu Citizen.KANE.Kollektiv (Stuttgart) vor realiza șase spectacole-lectură în cadrul proiectului Identități literare naționale. Perspective teatrale internaționale. 

Gândit ca un proiect de explorare performativă și creație teatrală, Identități literare naționale. Perspective teatrale internaționale își propune să promoveze literatura română contemporană pe plan național și internațional.

Între 28 și 31 ianuarie 2021, pasionații de teatru și literatură sunt invitați să descopere 3 specatcole-lectură în limba română și 3 în limba germană, având la bază texte contemporane românești reprezentative pentru literatura actuală: Capricii periculoase de Nora Iuga, Sonia ridică mâna de Lavinia Braniște și Copii răi de Mihaela Michailov.

Prin acest proiect, Asociația Culturală Replika aduce în prim-plan texte literare traduse în germană, texte scrise de autoare premiate atât în România, cât și în străinătate, traduse la edituri importante sau puse în scenă la teatre prestigioase din lume.

Lecturile vor putea fi urmărite pe canalul Vimeo al Centrului de Teatru Educațional Replika în perioada 28-31 ianuarie. Pentru a le putea viziona, trebuie să trimiteți un e-mail la adresa [email protected] Veți primi ulterior un cod de acces.

Identități literare naționale. Perspective teatrale internaționale  este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în cadrul Zilei Culturii Naționale. Partenerii proiectului sunt Goethe-Institut București și Ambasada Germaniei București. 

ARTICOLE SIMILARE

Amal Alamuddin, dezvăluiri despre mariajul cu George Clooney

Andreea Damian

Humanitas Fiction | „Moartea lui Isus” de J.M. Coetzee

Ciocîrlan

Petrică Mîțu Stoian a murit. Cum și-a prezis sfârșitul

Andreea Damian

Ce castigam din voluntariat? Valori morale vs valori materiale

realitatea

Cum stabilești locul perfect pentru cărare în funcție de forma feței

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu