Tabu
Image default
LIFESTYLE

Săptămânal Tabu: Scoția, teatru, Bran , Kapitalism și Undertone

Irina Mihalcea. Marti am fost la lansarea DVD-ului "Kapitalism – reteta noastra secreta" . DVD-ul are in plus 95 de minute de bonusuri la fel de interesante ca si documentarul, dar la care regizorul Alexandru Solomon a fost nevoit sa renunte cand a facut montajul. Mi-au placut foarte mult animatiile realizate de ClockWork, iar "capitalistul" meu preferat a fost Dan Diaconescu care are cateva replici memorabile. Dupa vizionare Alexandu Solomon a raspuns cu rabdare tuturor intrebarilor, ne-a povestit lucruri inedite de la filmari si despre relatia cu protagonistii.

Ina Å¢ăranu-Hofnăr, joi, Herr Paul, Odeon Am fost la spectacolul „Herr Paul“, despre care nu știam decât că e regizat de Radu Afrim și că e jucat de actorii Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Åži, având în vedere că Radu Afrim reușește să fie de fiecare dată altfel, m-am așteptat la orice. Åži am avut dreptate. În cele două ore cât a durat spectacolul am intrat într-un univers halucinant, în care „Alice în Å¢ara Minunilor“ a întâlnit Bollywoodul și basmele Fraților Grimm. Åži toate astea într-un bârlog plin de animale împăiate. Mi-a plăcut în mod deosebit jocul lui Cezar Antal, care a reușit să îndulcească faptul că am stat proțăpită, timp de două ore, pe gradene.

FOTO: teatrultineretuluint.ro

Irina Mihalcea. Am avut de curand norocul de a ma afla printre cei 100 de invitati la evenimentul care a celebrat Centenarul Ballantine’s Finest. La invitatia Pernod Ricard Romania am calatorit in Scotia, la Edinburgh, unde am invatat multe lucruri despre whisky, chiar din tara lui de origine. Am petrecut o zi memorabila la castelul Dundas, un loc incarcat de istorie. A fost contruit in 1818 si este in prezent proprietate privata a lui Sir Jack si a Lady Stewart-Clark. M-am bucurat de linistitea dealurilor verzi unde am fost provocati la diverse activitati in stil scotian si de mirosul ceaiului servit in sala de muzica a castelului unde am imprumutat un interesant aer aristocratic. La evenimentul de aniversare, inchinat fondatorului Gorge Ballantine, am asistat la ritualul haggis si am avut ocazia sa il cunosc pe master blenderul Ballantines, Sandy Hyslop, omul care poate distinge peste 1000 de gusturi si mirosuri diferite de whisky. Va povestesc mai multe in numarul de decembrie.

Andreea Vasile. Under:tone, muzica din Berlin la Bucuresti. Am fost joi, 4 noiembrie, la Under:tone, un nou concept pe piata evenimentelor muzicale din Romania, care isi propune sa aduca la Bucuresti, cu fiecare ocazie, trupe de pe scena berlineza. Under:tone a avut loc la MNAC, insa, din nefericire, duo-ul Skudge, cap de afis, nu a mai putut ajunge din cauza unor probleme personale a unuia dintre membri. Astfel, evolutia lor a fost inlocuita cu cea a lui Mike Dehnert. Alaturi de acesta au mai pus muzica Ion, TBF, Aeromaschine si Whiteroly. Cu toate ca am ajuns la party la ora 22, cand locul era pustiu, lumea a inceput sa apara in jurul orei 23 si astfel locatia s-a umplut. Pesemne ca golurile marcate de Steaua impotriva lui Utrecht i-a determinat pe multi sa nu mai astepte finalul meciului care anunta victoria echipei noastre si sa vina, in numar mare, la petrecere.

Weekendul trecut mi-am permis o plimbare in afara Bucurestiului. O veritabila excursie scolareasca, cu iz… strainez. Am fost sa aratam unui grup de cincizeci de studenti din afara Romaniei, o parte din trofeele tarii: Valea Prahovei, castelele Bran si Peles, Brasovul, Platoul Bucegi si faimoasele roci Babele si Sfinxul. Numai doi cate doi, tinandu-ne de mana nu am apucat sa stam caci, in rest, am respectat amintiri de mult imprimate. Am mers cu autocarul, am facut popas pentru mersul la toaleta, ne-am pus vestitii papuci de Donald din Peles, ne-am pozat la Babe’ si ne-am speriat reciproc prin Bran, pentru ca nu era nici urma de vampiri de Halloween pe acolo. La finalul drumetiei, am ramas insa nedumerita. Nu am inteles prea bine de care dintre aceste locatii au ramas ei mai impresionati. Tind insa sa cred ca le-a ramas in minte panorama superba de la Turnul Alb al Brasovului si aerul curat de langa Sfinx. Nu de alta, dar mie imi place muntele si mai sunt si brasoveanca.

ARTICOLE SIMILARE

Bianca Dragusanu a semnat un contract FABULOS! Cat va castiga cu noua ei emisiune!

Anorexica Flavia Apostol a scris o carte-medicament

Te-ai intrebat vreodata cum arata sotia lui Toni Grecu?

Odihnă, meditație, vindecare

realitatea

De ce nu merită să comanzi nimic de Black Friday

Andreea Damian

Castele de legendă

realitatea

2 comentarii

Scrie un comentariu