Tabu
Image default
CULTURE

Squid Game | Ce nu știai despre serialul care face furori în toată lumea

Serialul sud-coreean Squid Game ar putea genera profituri de aproximativ 900 de milioane de dolari pentru companie, a anunțat Netflix în urmă cu câteva zile. Netflix a plătit 21,4 milioane de dolari pentru nouă episoade – aproximativ 2,4 milioane de dolari pe episod, şi compania estimează că Squid Game va genera venituri de 40 de ori mai mari în ceea ce ar însemna „valoarea impactului”, potrivit Bloomberg.

Netflix a anunțat planuri pentru acest serial încă din septembrie 2019 și a fost numită inițial „Round Six”. Creatorul Hwang Dong-hyuk a colaborat cu o companie internațională de divertisment. Hwang a început să lucreze la scenariu în urmă cu mai bine de zece ani, undeva prin 2008 și a terminat prima schiță a acestuia în 2009. Scriitorului și regizorului i-au trebuit aproape șase luni pentru a scrie primele două episoade.

El a declarat pentru Radio Times că, la momentul respectiv, povestea se simțea „necunoscută și violentă” și își face griji că oamenii o vor vedea prea abstractă pentru a fi comercializată. Creatorul a spus că s-a luptat și cu finanțarea și distribuția până când Netflix a preluat-o aproximativ 10 ani mai târziu. „Dar după aproximativ 12 ani, lumea s-a transformat într-un loc în care astfel de povești de supraviețuire violente și speciale sunt de fapt binevenite”, a declarat el pentru The Korea Times.

„SquidGame ” a fost inițial menit să fie un film

Într-un interviu acordat Variety, creatorul a spus că proiectul a fost inițial creat ca un lungmetraj. Acest lucru nu este prea surprinzător, având în vedere fundalul filmului lui Hwang. A scris și a regizat filme de mare succes precum „Silence” și „Cetatea”. De asemenea, a fost scenarist și regizor al comediei muzicale „Miss Granny”, care este considerată pe scară largă unul dintre cele mai de succes filme coreene din toate timpurile.

De asemenea, Hwang a spus într-un videoclip YouTube de pe Netflix, că filmul original nu îl avea pe detectivul Jun-ho. În plus, Ji-yeong, femeia care s-a sacrificat pentru Sae-byeok, a fost inițial creată ca personaj masculin. Hwang a spus că a schimbat sexul lui Ji-yeong pentru că „o legătură între femei ar avea mai mult sens”.

ARTICOLE SIMILARE

Alexandru Papadopol: Popescu à la grecque

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se mută în online. Și e gratuit!

Andreea Damian

Eminem răspunde criticilor aduse versurilor de pe noul lui album

Andreea Damian

Noul trailer Grey’s Anatomy îți taie respirația. VIDEO

Andreea Damian

Cum a aratat mireasa lui TURCESCU la biserica!

DORIAN POPA – accident urat! Acum, e in CARJE!

Scrie un comentariu