Tabu
Image default
CULTURE

Sărbătoritul zilei

Elvis Aaron Presley s-a născut pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi, iar când avea 13 ani s-a mutat cu familia în Memphis, Tennessee. Åži-a început cariera muzicală la 19 ani, combinând muzica albilor cu cea a negrilor, fapt care l-a făcut controversat chiar de la început, dar iar i-a adus instantaneu celebritatea. În 1956 și-a făcut debutul în film și era deja considerat cel mai important interpret de rock and roll.

Deși cariera lui era în plină ascensiune, Elvis a făcut o pauză de doi ani începând cu 1958 când s-a înrolat în armată. Dar și acolo le cânta camarazilor. După asta a urmat o carieră unică în lume. Presley este considerat una dintre cele mai importante ale culturii pop ale secolului XX, este cel mai bine vândut artist din istorie, cu peste 1.000.000.000 de discuri vândute, a câștigat 3 premii Grammy și a fost inclus în Hall of Fame.

Elvis a murit pe 16 august 1977 după ce starea lui de sănătate se deteriorase din cauza îngrășării, a depresiei survenite după divorț și a efortului susținut în timpul turneelor legate.

ARTICOLE SIMILARE

Fluturii | Simbolul suprem al fragilității

Andreea Damian

Premieră LIVE ⎢ «Grand Hotel Pasărea Retro» de Radu Afrim

Ciocîrlan

Worn Stories | Un nou serial Netflix spune povestea hainelor pe care le păstrăm

Andreea Damian

Legendarul Neverland al lui Michael Jackson, scos din nou la vânzare. Dar la un preț ridicol de mic

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu