Tabu
Image default
CULTURE

Sărbătoritul zilei

Elvis Aaron Presley s-a născut pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi, iar când avea 13 ani s-a mutat cu familia în Memphis, Tennessee. Åži-a început cariera muzicală la 19 ani, combinând muzica albilor cu cea a negrilor, fapt care l-a făcut controversat chiar de la început, dar iar i-a adus instantaneu celebritatea. În 1956 și-a făcut debutul în film și era deja considerat cel mai important interpret de rock and roll.

Deși cariera lui era în plină ascensiune, Elvis a făcut o pauză de doi ani începând cu 1958 când s-a înrolat în armată. Dar și acolo le cânta camarazilor. După asta a urmat o carieră unică în lume. Presley este considerat una dintre cele mai importante ale culturii pop ale secolului XX, este cel mai bine vândut artist din istorie, cu peste 1.000.000.000 de discuri vândute, a câștigat 3 premii Grammy și a fost inclus în Hall of Fame.

Elvis a murit pe 16 august 1977 după ce starea lui de sănătate se deteriorase din cauza îngrășării, a depresiei survenite după divorț și a efortului susținut în timpul turneelor legate.

ARTICOLE SIMILARE

Volumul de memorii lăsat neterminat de Prince scoate la iveală ciudățeniile unui geniu muzical

Andreea Damian

Celine Dion concertează în România

Andreea Damian

Campanie impotriva discriminarii: „De la mine ai un NU”

realitatea

Adina Buzatu alungă ploaia de la Sibiu

Primele imagini oficiale din Terminator: Dark Fate

Andreea Damian

U2 live pe San Siro – bilete exclusiv prin Eventim.RO

realitatea

Scrie un comentariu