Tabu
Image default
CULTURE

Sărbătoritul zilei

Elvis Aaron Presley s-a născut pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi, iar când avea 13 ani s-a mutat cu familia în Memphis, Tennessee. Åži-a început cariera muzicală la 19 ani, combinând muzica albilor cu cea a negrilor, fapt care l-a făcut controversat chiar de la început, dar iar i-a adus instantaneu celebritatea. În 1956 și-a făcut debutul în film și era deja considerat cel mai important interpret de rock and roll.

Deși cariera lui era în plină ascensiune, Elvis a făcut o pauză de doi ani începând cu 1958 când s-a înrolat în armată. Dar și acolo le cânta camarazilor. După asta a urmat o carieră unică în lume. Presley este considerat una dintre cele mai importante ale culturii pop ale secolului XX, este cel mai bine vândut artist din istorie, cu peste 1.000.000.000 de discuri vândute, a câștigat 3 premii Grammy și a fost inclus în Hall of Fame.

Elvis a murit pe 16 august 1977 după ce starea lui de sănătate se deteriorase din cauza îngrășării, a depresiei survenite după divorț și a efortului susținut în timpul turneelor legate.

ARTICOLE SIMILARE

BIANCA – amenda de 90.000 euro!

Toamna aceasta aniversăm 80 de ani de la prima pereche de ciorapi din nailon

realitatea

Special shopping: posete-plic

realitatea

Stii sa rezolvi TESTUL LUI EINSTEIN? Afla daca faci parte dintre cei 2% oameni inteligenti

Sărbătoritul zilei

realitatea

TOP 10 cele mai bune finaluri de filme

realitatea

Scrie un comentariu