Home > Agenda > Sărbătoritul zilei

Sărbătoritul zilei

Elvis Aaron Presley s-a născut pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi, iar când avea 13 ani s-a mutat cu familia în Memphis, Tennessee. Åži-a început cariera muzicală la 19 ani, combinând muzica albilor cu cea a negrilor, fapt care l-a făcut controversat chiar de la început, dar iar i-a adus instantaneu celebritatea. În 1956 și-a făcut debutul în film și era deja considerat cel mai important interpret de rock and roll.

Deși cariera lui era în plină ascensiune, Elvis a făcut o pauză de doi ani începând cu 1958 când s-a înrolat în armată. Dar și acolo le cânta camarazilor. După asta a urmat o carieră unică în lume. Presley este considerat una dintre cele mai importante ale culturii pop ale secolului XX, este cel mai bine vândut artist din istorie, cu peste 1.000.000.000 de discuri vândute, a câștigat 3 premii Grammy și a fost inclus în Hall of Fame.

Elvis a murit pe 16 august 1977 după ce starea lui de sănătate se deteriorase din cauza îngrășării, a depresiei survenite după divorț și a efortului susținut în timpul turneelor legate.

Articole asemanatoare
Elvis Presley
A fost ales actorul care îl va juca pe Elvis Presley într-un film biografic
lisa marie presley
Lisa Marie Presley face dezvăluiri despre Elvis și dependența ei de droguri
stelele muzicii
Cum ar fi arătat stelele muzicii dacă ar mai fi trăit și azi. GALERIE FOTO
Cum ar fi arătat Elvis Presley la 78 de ani!

Comenteaza acest articol

Sărbătoritul zilei

by realitatea   1 min
0