Tabu
CULTURE

Stiati ca femeile care consuma alcool sunt mai slabe?

Nici eu, dar m-am bucurat foarte tare sa aflu una ca asta, mai cu seama ca in ultima vreme imi petrec serile pe canapea, cu un pahar de Prosecco in mana si uitandu-ma la Absolutely Fabulous.

Se pare ca niste cercetatori de la Brigham si Women’s Hospital din Boston au ajuns, in urma unui studiu, la concluzia ca femeile care consuma alcool cu moderatie au sanse mai mici sa castige in greutate de-a lungul anilor fata de cele care nu consuma. Studiul a fost condus de Dr. Lu Wang, si a avut drept subiecti 19.220 de femei cu varsta de peste 38 de ani si cu o greutate normala. Pe durata desfasurarii studiului, care a tinut cativa ani, femeile au fost cantarite de 5 ori. La final, rezultatul a fost ca femeile care consumau cea mai mare cantitate de alcool (mai mult de doua pahare pe zi) aveau cu 30% mai putine sanse sa fie supraponderale, si sansele lor de a fi obeze erau cu 70% mai mici. Echipa de cercetatori a insistat, dupa ce a publicat rezultatele studiului, ca nu vrea sa incurajeze adoptarea alcoolului ca pe o metoda de control al greutatii.

Explicatiile pentru faptele descoperite de ei ar putea fi mai multe, In primul rand, se poate ca femeile care beau sa substituie cu alcool alte surse de calorii (adica sa urmeze un fel de dieta lichida). In plus, femeile care beau alcool consuma mai multe calorii, poate pentru ca metabolizeaza alcoolul diferit fata de barbati, iar procesul consuma mai multa energie care rezulta in pierdere de calorii. “E foarte posibil sa fie vorba de o combinatie de factori fiziologici, de metabolism si de schimbari comportamentale”, a comentat Manson, unul dintre cercetatorii care au lucrat la proiect. Pana cand o alta universitate va ajunge la o explicatie clara legata de acest lucru, insa, nun e ramane decat sa ne  bucuram ocazional de un pahar de vin si sa nu ne mai simtim vinovate pentru asta.   

ARTICOLE SIMILARE

CHA CHA LITIX! Episodul 64. Delir total între candidații de la Primăria Sectorului 1

Andreea Damian

Jolie și Pfeiffer luptă pentru putere în continuarea filmului Maleficent

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Personajul feminin central din The Irishman spune doar 6 cuvinte în tot filmul de 3 ore și jumătate

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu