Tabu
Image default
lifestyle

SULEYMAN MAGNIFICUL ia parte la protestele de strada din Istanbul

anamaria prodan
Indragitul actor din serialul Suleyman Magnificul, Halit Ergenc, a fost fotografiat de jurnalistii de la milliyer.com.tr in mijlocul protestatarilor din piata Taksim. Actorul, imbracat lejer intr-un tricou cu Bob Marley si o sticla de apa in mana se indrepta spre proteste impreuna cu sotia sa care purta o esarfa in jurul fetei. Zece persoane au fost rănite, iar aproximativ 20 au fost reţinute în timpul violenţelor care au loc miercuri la Istanbul, cu ocazia zilei de 1 mai, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP. Mii de manifestanţi au încercat să pătrundă în zona Pieţei Taksim, dar au fost opriţi de cei aproximativ 22.000 de poliţişti mobilizaţi cu ocazia mitingului. Printre răniţi se numără şi un fotoreporter al AFP, precum şi doi poliţişti.
Manifestanţii s-au adunat la apelul partidelor de stânga şi sindicatelor. Ei au atacat cu pietre şi sticle, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc. Mii de protestatari au ocupat, sâmbătă, Piaţa Taksim din centrul oraşului Istanbul, iar forţele de ordine s-au retras, relatează ziarul turc Hurriyet. Manifestaţiile durează de cinci zile la Istanbul, unde sute de persoane au exprimat nemulţumirea faţă de planul de reamenajare a Parcului Gezi şi de reducere a suprafeţelor verzi. Proteste au izbucnit sâmbătă şi în capitala Turciei, Ankara, unde sute de persoane s-au solidarizat cu manifestanţii din Istanbul, demonstraţiile fiind îndreptate împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan. De altfel, în urmă cu puţin timp, Recep Tayyip Erdogan a admis că poliţia a utilizat metode “extreme” pentru reprimarea manifestaţiilor. “Este adevărat că au fost comise erori şi că poliţia a recurs la metode extreme”, a spus Erdogan.
Premierul Recep Tayyip Erdogan a somat protestatarii din Istanbul să înceteze confruntările cu forţele de ordine, subliniind că nu va renunţa la controversatul proiect dintr-un parc al oraşului. “Le cer protestatarilor să înceteze imediat manifestaţiile pentru a se evita problemele”, a declarat Erdogan. Erdogan a dat asigurări că nu renunţă la planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kişlasi în Parcul Gezi şi de transformare a acesteia într-un centru turistic care va avea inclusiv un mall. “Vom reconstrui cazarma”, a dat asigurări Erdogan.

ARTICOLE SIMILARE

Dezvăluiri șocante în interviul luat de Oprah Winfrey familiei lui Michael Jackson

realitatea

Obiectul orei – tablou Oana Cuzino

realitatea

Robbie Williams a râs de Kylie Minogue când a văzut-o dezbrăcată

realitatea

Legi pentru o noua lume

realitatea

O mexicanca, GRAVIDA cu 9 COPII

Love Story

realitatea

Scrie un comentariu