Tabu
LIFESTYLESlider

Tendințe home deco | 8 idei de furat de la decoratori

Profesioniștii cu interioare armonioase și practice știu să profite la maximum de diferitele camere din casă. Suntem inspirați de realizările lor.

Ia înălțime

Ridicarea unui pat într-un dormitor sau o bancă într-un birou este o soluție bună atunci când spațiul este mai mare pe înălțime. Apoi este suficient să creați spații de depozitare dedesubt pentru a economisi spațiu.

Idee: vopsiți scaunul demontabil într-o culoare puternică, care contrastează cu restul camerei, pentru a-l transforma într-un obiect decorativ.

Pune cărțile în centrul atenției

Acoperirea unui întreg perete cu o bibliotecă într-o culoare puternică – ocru, albastru, teracotă – oferă camerei un aer relaxat. Pentru un echilibru vizual bun, mobilierul va fi ales în tonuri mai neutre.

Idee: ascundeți ușa în extensie cu rafturi (pe care sunt așezate numai obiecte stabile și nimic fragil) pentru un efect de trompe-l’oeil.

Concentrați-vă pe tiparele solului

Indiferent de ce ai pe pardoseală – covoare, plăci, parchet – pardoselile animate cu un model grafic adaugă un plus de caracter camerei.

Idee: asortează culorile alese pentru pardoseală cu cele ale altor elemente.

O nouă șansă unei piese de mobilier veche

Vintage este la modă. Și mai ales mobilierul scandinav. Într-un spirit recuperat, puteți transforma un bufet din anii 1950 – dar și o comodă elegantă – într-un dulap lavoar.

Idee: optează pentru o oglindă rotundă mare pentru a crea un efect suplimentar de fereastră și pentru a aduce mai multă lumină în baie.

Partiție fără a fi vizibilă

Multă vreme acoperișul de sticlă al artistului și-a impus stilul industrial. De asemenea, se poate amesteca în decor adoptând culoarea și recâștigând funcția sa principală: lăsarea luminii să treacă dintr-o cameră în alta.

Idee: pereții albi și perdelele ușoare fac ca structura să dispară mai mult.

Plante verzi în baie

Pentru a separa dușul sau cada sau chiar pentru a le izola de restul băii, instalarea plantelor în ghivece mari (pe roți pentru a le muta mai ușor) este o opțiune estetică și inteligentă.

Idee: proiectați o structură ușoară pentru a atârna plantele căzute care dau impresia unui gard natural.

Sublimează un defect

Îmbrăcarea unei ferestre pe care o găsim inestetică cu un panou tăiat pe măsură îi conferă imediat caracter, fără să împiedice complet lumina.

Idee: alegeți un model care să se potrivească ambianței casei.

Sprijiniți-vă pe pereți

În loc să așezați masa din sufragerie în centrul camerei și să o înconjurați cu multe scaune, o puteți pune aproape de un perete pe care să sprijiniți o bancă. Camera va fi mai puțin aglomerată, iar circulația va fi mai ușoară.

ARTICOLE SIMILARE

Pasiunea extravagantă a Mihaelei Rădulescu. Cum a reușit vedeta să-și distrugă accesorii de mii de euro

Tabu Tabu

Momentul în care chef Sorin Bontea a fost anunțat că va lucra la ProTV!

Andreea Damian

Ce caut eu în viaţa ta?

Sfaturi de frumusețe de care orice femeie trebuie să țină cont

Andreea Damian

Michelangelo, street artist avant la lettre pe străzile din Florența

Ciocîrlan

ATAC DUR! “Se duce la EMISIUNI pentru a-şi plăti ÎNTREŢINEREA”

Scrie un comentariu