Tabu
Image default
CULTURESlider

Amy – Beyond the Stage | Expoziţie dedicată lui Amy Winehouse la Londra

Diverse obiecte care au aparținut cântăreței ce a murit în 2011 vor fi expuse din noiembrie la Muzeul de Design din Londra.

La zece ani de la moarte, cântăreţa cu influenţe jazz şi soul este în centrul unei noi expoziţii. După cea de la Muzeul evreiesc în 2017, Londra găzduieşte la Design Museum retrospectiva „Amy – Beyond the Stage” din 26 noiembrie. Ocazie de a celebra „un simbol cultural pe care lumea l-a pierdut prea devreme”. Amy Winehouse ar fi împlinit 38 de ani pe 14 septembrie.

„Amy In The Light”, cea mai recentă expoziţie, s-a încheiat pe 14 septembrie, tot la Londra. Fotografiile inedite ale lui Phil Griffinn redau colaborarea sa cu Winehouse, pentru că cei doi artişti au lucrat împreună la albumul „Back to Black” în 2006.

Expoziţia va permite „explorarea procesului creativ, muzica puternică şi stilul de neuitat al unei muziciene a cărei activitate a trasat o cale unică între jazz şi RnB”, potrivit organizatorilor.

„Amy – Beyond the Stage” va prezenta vizitatorilor obiecte intime, niciodată dezvăluite, precum un carnet de notiţe, manuscrise, fotografii.

Emblematica Fender albastră, o chitară electrică, va fi de asemenea expusă, precizează Design Museum. Ţinute purtate de artistă vor atrage fanii, în special imaginea rochiei galbene a casei Preen asortată cu o geantă Moschino în formă de inimă. În această ţinută, Amy Winehouse a primit premiul pentru cea mai bună artistă britanică la Brit Awards în 2007.

Expoziția s-a născut din colaborarea dintre muzeul londonez și familia Winehouse. Aceasta din urmă a apelat la sfatul lui Naomi Parry, fostă stilistă și apropiată de Amy. „Am fost hotărâtă să fac o expoziție dedicată lui Amy pentru că aveam un loc în primul rând când a devenit o icoană globală ”, a spus ea într-un comunicat. Mai presus de toate, ea vrea ca prietena ei să fie onorată. „De multe ori portretizarea lui Amy se concentrează pe aspectele negative ale vieții ei. Această expoziție va arăta vizitatorilor tot ceea ce a realizat și va sublinia amprenta incredibilă pe care a lăsat-o în viața fanilor săi din întreaga lume ”.

ARTICOLE SIMILARE

Servant of the People, serialul care l-a lansat pe Volodimir Zelenski în politică

Andreea Damian

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

Andreea Damian

Nelu Tătaru, chef la terasă în ultima zi înainte de noile restricţii. Imaginile care-l compromit pe ministrul Sănătății

Andreea Damian

Pepe, tată pentru a treia oară

Andreea Damian

Cum arată Magda Pălimariu la o lună după ce a născut

Andreea Damian

Cum să adopți ruginiul, cea mai modernă culoare pentru începutul anului școlar

Andreea Damian

Scrie un comentariu