După 27 de concerte şi 48 de zile pe pământ asiatic, tenorul Ştefan von Korch a încheiat cu succes turneul întreprins alături de orchestra spaniolă Reino de Aragón în China. Solistul şi cei peste 60 de muzicieni prezenţi în turneu şi-au luat rămas bun de la publicul local în impresionantul Shengyang Shengjing Grand Theatre, unde au fost ovaţionaţi minute în şir.
Despre schimbul cultural la care a luat parte tenorul spune: “felul în care spectatorii ne-au primit în fiecare oraş ar stârni emoţiile oricărui artist. Publicul a rezonat cu programul pus la punct de dirijorul Ricardo Casero şi a fost deosebit de receptiv. A fost un nou prilej de a împărtăşi universalitatea muzicii, pentru care transmit mulţumiri tuturor celor implicaţi.”
Potrivit Heraldo.es şi dirijorul Ricardo Casero a spus: “mulţumim publicului chinez pentru atenţia, bunătatea şi afecţiunea pe care ni le-au arătat, ne-am simţit cu adevărat iubiţi şi apreciaţi.”
Reamintim că tenorul Ştefan von Korch a fost singurul solist român în China Tour 2023, primul turneu al unei orchestre simfonice iberice în China.
Odată cu noua stagiune, solistul îşi va continua activitatea pe scene ale operelor şi filarmonicilor naţionale şi dar şi pe pe scene din afara ţării. La nivel naţional, tenorul este frecvent aplaudat pentru interpretarea partiturii de tenor din celebra cantată “Carmina Burana,” pentru care vocea sa este considerată un reper, pentru rolul Camille de Jolidon din cea mai recentă montare a operetei “Văduva veselă”, regizată de Andrei Şerban şi denumită “Văduva veselă 2.0” si pentru alte lucrări de referință al repertoriului operistic si vocal simfonic.
Până în prezent cariera tenorului include apariţii în trei premiere naţionale: opera “I Purtinani” de Vicenzo Bellini (Cluj Napoca 2016), opera “La Sonnambula” de Vicenzo Bellini (Târgu-Mureş 2018) şi Messa di Gloria de Rossini (Bucureşti 2019). Acestora le se alătură roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: Falstaff, Bărbierul din Sevilla, Elixirul dragostei (Opera Naţională Bucureşti), Rigoletto şi Văduva veselă şi Văduva veselă 2.0 (Opera Naţională din Iaşi), Rigoletto şi Bărbierul din Sevilla – Opera Română Cluj-Napoca şi altele.
Sursa: Tabu.RO