Tabu
Slider

Bărbații singuri miros urât. Indiciul de care femeile țin cont atunci când scot armele de seducție

Bărbații singuri miros urât! Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea Macquarie din Australia. Există o vorbă conform căreia caii transpiră, bărbații asudă, iar femeile strălucesc. Totuși, în ce îi privește pe bărbați, se pare că cei care nu au încă o parteneră au un miros specific, deloc plăcut nasului.

Un nou studu, publicat în revista Frontiers in Psychology, confirm bănuielile experților: bărbații singur miros mai rău decât cei care sunt implicați într-o relație. Pentru a ajunge la acest rezultat, oamenii de știință au rugat 82 de femei să miroasă subrațurile (evident, transpirate) unui grup de bărbați cuplați și singur. Desigur, cei care nu erau implicați în nicio relație miroseau foarte urât.

Dar asta nu era nimic de-a face cu faptul că burlacii au o igienă mai săracă. Din contră, studiul a vrut să demonstreze că bărbații singuri produc mai mult testosteron decât cei cuplați. Nivelurile mai ridicate ale testosteronului sunt asociate cu un miros mai puternic.

Acest fenomen le ajută pe femei nu doar să identifice un bărbat singur, dar să și adulmece masculii alfa, considerând, inconștient, că aceștia le vor oferi copii sănătoși. De asemenea, semnalul olfactiv ar mai funcționa și pe post de avertisment subtil că un mascul superior, de neprovocat, este prin preajmă.

Se mai crede că femeia este atrasă fizic de bărbații care miros ca tatăl ei, desigur, fără să conștientizeze criteriul de selecție, potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea din Chicago.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor după ce au survolat ghețarul Helheim din Groenlanda

Andreea Damian

Premiile Emmy 2018. Ţinutele albe, preferatele vedetelor pe covorul roșu

Andreea Damian

Amazon plăteşte 25 de milioane de dolari pe documentarul despre Rihanna

Andreea Damian

De ce ne este atât de greu să nu ne atingem faţa?

Andreea Damian

Jason Momoa şi-a ras barba şi mustaţa pentru a promova reciclarea

Andreea Damian

Actorul sud-coreean Lee Min Ho își încheie serviciul militar și revine pe micul ecran

Andreea Damian

Scrie un comentariu