Home > Sex-Relatii > Dragoste > Bărbații singuri miros urât. Indiciul de care femeile țin cont atunci când scot armele de seducție

Bărbații singuri miros urât. Indiciul de care femeile țin cont atunci când scot armele de seducție

Bărbații singuri miros urât! Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea Macquarie din Australia. Există o vorbă conform căreia caii transpiră, bărbații asudă, iar femeile strălucesc. Totuși, în ce îi privește pe bărbați, se pare că cei care nu au încă o parteneră au un miros specific, deloc plăcut nasului.

Un nou studu, publicat în revista Frontiers in Psychology, confirm bănuielile experților: bărbații singur miros mai rău decât cei care sunt implicați într-o relație. Pentru a ajunge la acest rezultat, oamenii de știință au rugat 82 de femei să miroasă subrațurile (evident, transpirate) unui grup de bărbați cuplați și singur. Desigur, cei care nu erau implicați în nicio relație miroseau foarte urât.

Dar asta nu era nimic de-a face cu faptul că burlacii au o igienă mai săracă. Din contră, studiul a vrut să demonstreze că bărbații singuri produc mai mult testosteron decât cei cuplați. Nivelurile mai ridicate ale testosteronului sunt asociate cu un miros mai puternic.

Acest fenomen le ajută pe femei nu doar să identifice un bărbat singur, dar să și adulmece masculii alfa, considerând, inconștient, că aceștia le vor oferi copii sănătoși. De asemenea, semnalul olfactiv ar mai funcționa și pe post de avertisment subtil că un mascul superior, de neprovocat, este prin preajmă.

Se mai crede că femeia este atrasă fizic de bărbații care miros ca tatăl ei, desigur, fără să conștientizeze criteriul de selecție, potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea din Chicago.

 

 
Articole asemanatoare
mirosul
Nu oferi flori unei femei stângace! S-ar putea să nu-i simtă mirosul
fumat
Cum te-ar putea ajuta mirosul de trandafiri și ciocolată să te lași de fumat
Secretul ştiinţific din spatele mirosului

Comenteaza acest articol

Bărbații singuri miros urât. Indiciul de care femeile țin cont atunci când scot armele de seducție

by Andreea Damian   1 min
0