Tabu
LIFESTYLE Slider

Pictura cu diamante, un nou hobby descoperit în timpul pandemiei

pictura cu diamante

„Pictura cu diamante” este noua nebunie printre iubitorii de artă și meșteșuguri manuale. Goblenurile bunicii sunt iată reinventate! Cele mai frumoase goblenuri sunt realizate cu pietre sclipitoare. Mulți au descoperit această activitate de relaxare în timpul lockdown-ului, iar acum o transformă într-o afacere.

E dovedit științific faptul că pictura este un mod excelent de a ameliora stresul, de a îmbunătăți sănătatea mintală, de a vă relaxa și de a vă simți mai fericit.

Broderii cu diamante pe numere

I se mai spune broderia diamant sau mosaicul diamant. Ambele denumiri sunt corecte. Analogic broderiei în cruciliță, unde se îndeplinesc cusături de diferite culori după o schemă anumită, în broderia diamant după schemă se aplică strasuri, astfel însuși procesul ne reamintește mai mult de realizarea mosaicului decât de țesătura tradițională.

Pictura cu diamante este un proiect de artă și meșteșuguri care implică o imagine la alegere și o tonă de strasuri. Este simplu de făcut! Pur și simplu aplici cristale tridimensionale pe o pânză pre-imprimată cu o temă aleasă – pictura cu diamante îți permite să alegi dintr-o gamă largă de genuri, inclusiv animale, peisaje și opere de artă clasice. Puteți chiar să imprimați o fotografie personalizată.

Piatra este încrustată cu un stilou special și puțină ceară. Culoarea corespunde unui număr sau literă, care poate fi citită pe banda de culoare furnizată.

Iată un tutorial pentru a învăța cum se lucrează o pictură cu diamante!

Un hobby de carantină

Acest proiect linișitor există de ani de zile, dar abia recent a atras atenția utilizatorilor TikTok, unde hashtagul #DiamondPainting se mândrește cu peste 830 de milioane de vizualizări. Utilizatorii relatează procesul satisfăcător de lipire a unor pietricele minuscule și multicolore pe o pânză cu grilă.

Dacă doriți să participați la tendința de carantină, nu trebuie decât să cumpărați de pe internet materialele necesare și să vă înarmați cu multă răbdare! Un set de pictură conține pânza cu adeziv cu desen imprimat, seturi cu strasuri, pliculețe care sunt numerotate, creion special pentru lucru (de asemenea se poate folosi un creion moale alb), stylus pentru diamante, container pentru strasuri și un pătrat de adeziv special, ca să fie mai ușor de a lua și lipi diamantele pe pânză.

Aflați că există și o piață a picturilor cu diamante, care a cunoscut o creștere rapidă după ce a izbucnit pandemia de coronavirus. Această creștere se datorează unei prezențe mari pe social media și a unei comunități online, precum și unui interes reînnoit pentru tot felul de activități la domiciliu și hobby-uri în această perioadă. Pentru că strasurile oferă tabloului un aspect cotidian, scump și luxos, lucrările sunt agățate cu mândrie pe pereții casei sau ai biroului.

ARTICOLE SIMILARE

Preparatul coreean care ne crește imunitatea față de Covid-19

Andreea Damian

Recordul incredibil stabilit de Lady Gaga după Oscaruri

Andreea Damian

Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș

realitatea

Congelaţi-vă ovulele cât sunteţi tinere!

realitatea

Alina Eremia isi provoaca fanii la „Vanatoarea de versuri”!

realitatea

Adio, IULIA VANTUR! Ce spune Marius Moga despre iubita sa

Scrie un comentariu