Tabu
Image default
HEALTH Slider

Terapie naturală: cirirpitul păsărilor este cel mai bun antidot împotriva stresului

Schimbările climatice, agricultura intensă și poluarea reprezintă doar câteva dintre amenințările cu adevărat existențiale pentru viitorul păsărilor noastre. Și pentru noi.

Stephen Moss, naturalist e de părere că timpul petrecut în natură este antidotul perfect față de presiunile vieții moderne. A ieși cât mai des în natură – și mai ales a asculta păsările – nu ne aduce doar beneficii fizice – ne ajută, de asemenea, să ne îmbunătățim sănătatea mentală și emoțională, fericirea și bunăstarea. Și nu este vorba doar de un sentiment cald, de confort.

Oamenii de știință de la Universitatea din Surrey au studiat “beneficiile restaurative ale păsărilor”, prin testarea faptului dacă într-adevăr pot ele, păsările, să ne ameliorează starea de spirit. Ei au descoperit că, din toate sunetele naturale, cântecele de păsări au fost cele cele mai adesea considerate terapeutice împotriva stresului, permițându-le oamenilor să-și reorienteze atenția.

Cu alte cuvinte, păsările sunt foarte bune pentru noi – ceva care nu îi va surprinde pe cei care scultă zilnic înregistrări de ciripit de păsări. Însă viața a devenit foarte grea pentru toate păsările cântătoare migratoare. Păsările migratoare din România includ un număr de 150 de specii, inclusiv formele neclocitoare. Ele sunt formate din acele specii care vin numai în sezonul cald în România pentru a cuibări, urmând ca la apropierea sezonului rece să se reîntoarcă în cartierele de iernat. Din totalul speciilor cunoscute pe teritoriul României, aproximativ 100 de specii sunt sedentare, 150 migratoare, 40 oaspeți de iarnă și 60 specii de pasaj.

ARTICOLE SIMILARE

Men in Black are o continuare și reunește cei mai tari actori într-un singur film

Andreea Damian

6 tipuri de acnee, de la cel mai blând la cel mai sever

Andreea Damian

Desert de toamna – galuste cu lamaie

realitatea

Europa ar putea alimenta cu energie electrică toată planeta, numai de la eoliene instalate pe uscat

Andreea Damian

Nuanța de păr pe care toate femeile și-o doresc anul acesta

Andreea Damian

Gelozia lui Johnny Depp i-a adus un nou proces lui Amber Heard?

realitatea

Scrie un comentariu