Home > beauty > TEST Programul care îţi spune cât de frumoasă eşti

TEST Programul care îţi spune cât de frumoasă eşti

Frumuseţea este subiectivă, dar din punct de vedere ştiinţific lucrurile sunt exacte: simetria este cea care construieşte un aspect plăcut. Aceasta este ideea pe care se bazează programul computerizat botezat „Anaface“, care analizează pe baza unui algoritm proporţia dintre anumite puncte ale feţei unei persoane şi oferă un verdict, dar şi un punctaj pe o scală de la 1 la 10, celor care fac testul frumuseţii.

Analiza facială realizată de Anaface.com (pagina unde se poate face testul) presupune doar ca utilizatorul programului să încarce o fotografie, de tip paşaport sau buletin, apoi să marcheze 17 puncte ale chipului, aşa cum este indicat de program, în aşa fel încât să fie realizate măsurătorile şi calculele matematice necesare.
Bryan Cooley, autorul programului, a explicat pentru Daily Mail că algoritmul folosit de Anaface combină măsurători care definesc frumuseţea clasică, alături de analize statistice. Studii recente arată că atât bărbaţii, cât şi femeile sunt mult mai atraşi, de regulă, de figurile simetrice, un motiv fiind şi că această relativă simetrie oferă informaţii despre starea de sănătate a unei persoane şi despre genele acesteia, date pe care suntem „programaţi“ genetic să le căutăm pentru perpetuarea şi supravieţuirea speciei.

Articole asemanatoare
cancer
Testul de sânge care poate detecta peste 50 de tipuri de cancer
Test: Poti sa deosebesti un produs original de unul fake?
6 imagini pe care creierul tau le va percepe gresit! Afla ce varsta are creierul tau!
Test: Ce spun aceste 4 imagini despre personalitatea ta?

Comenteaza acest articol

TEST Programul care îţi spune cât de frumoasă eşti

by   1 min
0