Tabu
Image default
CULTURE

The breeders – Mountain Battles

Inițial un simplu vehicul pentru compozițiile lui Kim Deal ale cărei piese nu ajungeau decât în situații excepționale pe albumele Pixies, The Breeders s-au format în 1988, din componența inițială făcând parte și Tanya Donelly, pe a-tunci membră a Throwing Muses.
Deși primele două albume, Pod (1990) și Last Splash (1993), s-au bucurat chiar și de un oarecare succes comercial, The ­Breeders, care deși erau una dintre cele mai promițătoare trupe alternative ale perioadei, n-au reușit să se mențină.

După multiple permutări în componență, proiecte paralele și tot felul de conflicte de natură mai mult sau mai puțin narcotică, trupa a revenit în 2002 cu Title TK, din păcate, un efort complet neinteresant.

Neașteptat însă, 2008 a adus Mountain Battles, cel de-al patrulea album din cariera de 20 de ani a trupei și care, surprinzător, dovedește că The Breeders au trecut cu eleganță peste grunge-ul, punk-ul și pop-ul alternativ de pe primele albume, păstrând exact atât cât trebuie din sound-ul de la începuturi.

ARTICOLE SIMILARE

Catalogul IKEA 2014 sărbătorește momentele petrecute acasă

Un stick USB funcțional a fost găsit în materiile fecale înghețate ale unui leopard de mare

realitatea

Primele Doamne ale Americii: O nouă expoziție explorează efectul lor durabil

Andreea Damian

Vedete nascute pe 20 august!

realitatea

Artista Angela Berneanu a pictat-o live pe actrita Crina Matei

realitatea

Creșterea nivelului mării ar putea să disloce până la 187 de milioane de oameni

Andreea Damian

Scrie un comentariu