Tabu
CULTURESlider

The Wheel of Time, replica celor de la Amazon la popularul Game of Thrones

Amazon pregătește serialul-fantezie The Wheel of Time, o replică la popularul Game of Throne, realizat de HBO. Filmările sunt în plină desfășurare în Praga, potrivit blogului winteriscoming.net.

Cea mai „ambițioasă saga fantastică americană”

Serialul este o ecranizare după saga Wheel of Time în 14 volume (Roata timpului, n.r.) a scriitorului american Robert Jordan (1948-2007). Publicația The New York Times o numește „cea mai ambițioasă saga fantastică americană”. Seria a fost tradusă și în limba română până la volumul 8 inclusiv.

Cărțile au fost vândute în peste 90 de milioane de exemplare în toată lumea. Saga Wheel of Time e unică prin faptul că ultimele trei volume au fost de fapt scrise de un alt autor, Brandon Sanderson, care a preluat ștafeta după ce Jordan a murit în 2007.

Încă o dată literatura și televiziunea se reunesc pentru a crea un proiect nou și ambițios! Indiferent dacă ești sau nu fan al adaptărilor, dacă iubești aventura, magia și fantezia, poate trebuie să ții cont de noua serie pe care Amazon o pregătește, scrie presa străină.

Rosamund Pike, în rolul principal

Conform sinopsisului oficial al postului, „The Wheel of Time este plasat într-o univers extins, unde magia există, dar numai femeile o pot folosi”. Așadar, femeile dețin cheia puterii în această nouă serie fantasy. Din distribuție fac parte Rosamund Pike, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Barney Harris, Madeleine Madden, Zoe Robins și Daniel Henney.

Povestea o urmărește pe Moiraine (Rosamund Pike), membră a unei organizații secrete alcătuite integral din femei, numite Aes Sedai, care pornește într-o călătorie periculoasă, traversând ținuturile la care pericolele pândesc la tot pasul, alături de cinci femei și bărbați. Moiraine este interesată de cei cinci pentru că ea crede că unul dintre ei este reîncarnarea unei ființe străvechi, incredibil de puternice, despre care profețiile spun că – fie va salva lumea, fie o va distruge.

Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D) este responsabil pentru adaptarea poveștii și va servi și ca showrunner.

Comparativ cu Game of Thrones, în serialul The Wheel of Time vom avea parte de oameni înzestrați cu puteri paranormale, de Creaturile Umbrei (oameni sau animale schimbate de catre influența lui Shai’tan), animale fantastice, și rasa Ogier, niște uriași care se interesează mai mult de natură și cunoaștere decât de lumea oamenilor.

Serialul va cuprinde elemente de mitologie europeană și asiatică, despre natura ciclică a timpului găsită în Budism și Hinduism, despre concepte metafizice legate de echilibru și dualitate, despre respectul naturii în Taoism.

ARTICOLE SIMILARE

Mituri despre gripă în care nu ar trebui să mai crezi

Andreea Damian

Șeful L’Oréal, criticat după o declarație controversată: „Poluarea e bună pentru afaceri”

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 11 ianuarie

realitatea

Adidași buni de aruncat la gunoi, vânduți de Gucci la un preț „nesimțit” de mare

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu adevărat când înghiți guma de mestecat

Andreea Damian

Adela Popescu a dezvăluit sexul celui de-al treilea bebeluș

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu