Home > beauty > Șeful L’Oréal, criticat după o declarație controversată: „Poluarea e bună pentru afaceri”

Șeful L’Oréal, criticat după o declarație controversată: „Poluarea e bună pentru afaceri”

l'oreal

Directorul executiv al L’Oréal, Jean-Paul Agon, a făcut câteva comentarii cu privire la poluare, într-un interviu acordat revistei financiare Marketwatch. Afaceristul în vârstă de 63 de ani a fost criticat pentru că a spus că poluarea și platforma Instagram sunt bune pentru afaceri.

Jean-Paul Agon a recunoscut că poluarea înseamnă mai multe vânzări, în timp ce consumatorii au încercat să compenseze impactul acestui fenomen cu produse cosmetice și cu machiaj.

„Când trăiești într-un oraș, pielea ta, părul tău este provocat mai mult decât dacă locuiești într-o zonă rurală, așa că ai nevoie de mai multe șampoane, balsamuri, produse de îngrijire a pielii, creme hidratante, creme anti-UV, etc. Viața urbană înseamnă mai multă socializare și mai multă socializare înseamnă mai mult consum”, a spus Agon.

Întrebat dacă poluarea este bună pentru afaceri, el a răspuns: „Da, dar nu o încurajăm… acolo unde există poluare, vrem să ne protejăm consumatorii.”

Laburistul Bambos Charalambous  a descris comentariile lui Agon drept „îngrozitoare și iresponsabile”. Deputatul a declarat pentru The Telegraph: „Este îngrozitor faptul că șefii L’Oréal sunt foarte fericiți pentru că tinerii se simt presați să arate bine și sunt foarte dispuși să o folosească ca un plan de marketing pentru produsele lor”.

L’Oreal include mărci precum Maybelline, Kiehl’s, Lancôme, Nyx și La Roche-Posay. Compania a suferit o scădere a vânzărilor de produse  de make-up pentru al doilea trimestru la rând pe cea mai mare piață a sa de desfacere, SUA. Se pare că tinerii sunt mai preocupați pe produse de îngrijire personală decât de make-up.

 

 

Articole asemanatoare
pește
Consumul de pește ar putea ajuta la protejarea creierului de poluarea aerului
L’Oreal
L’Oreal, măsură extraordinară pe fondul revoltei mondiale anti-rasism
poluare
Șocant! 21 dintre primele 30 cele mai poluate orașe ale lumii se află în aceeași țară
coronavirus
Efectele „benefice” ale epidemiei de coronavirus

Comenteaza acest articol

Șeful L’Oréal, criticat după o declarație controversată: „Poluarea e bună pentru afaceri”

by Andreea Damian   1 min
0