Tabu
BEAUTY

Tips: Unghii sănătoase, manichiură perfectă

 1. Curăță cu dizolvant chiar dacă nu ai ojă pe unghii, în felul acesta se îndepărtează orice urmă de grăsime și unghia este pregătită pentru noul lac, iar culoarea se păstrează mai mult timp.
 2. Înainte de a aplica oja colorată, folosește o bază care are dublu rol: de întărire a unghiei și de creștere a rezistenței.  
 3. Dacă ești fan manichiura franțuzească, dar nu reușești să trasezi perfect linia albă, încearcă să folosești un creion alb pe care îl aplici sub unghie și apoi încearcă din nou. Eu am reușit.
 4. Aplică mai multe straturi subțiri de ojă, în loc de unul gros. Vei obține o nuanța mai puternică care durează mai mult timp, iar procesul de uscare este mai rapid. 
 5.  Ai răbdare să se usuce fiecare strat de ojă pe care-l aplici pentru că astfel crește rezistența în timp. Dacă însă nu ai rabdare, folosește o ojă cu uscare rapidă sau o soluție specială care accelerează uscarea.
 6. După ce s-a uscat oja, nu uita să folosește un Top Coat care sporește rezistența în timp. Vedeta acestui sezon este topul mat.
 7. Încearcă să nu-ți schimbi oja mai mult de o dată sau maxim dedouă ori pe săptămână, în felul acesta unghiile se deshidratează. Pentru a preîntâmpina o astfel de problemă, alege un dizolvant care nu atacă unghiile.
 8. Masajul mâinilor cu o cremă hidratantă, special formulată atât pentru piele cât și pentru unghii, stimulează circulația sanguină și creșterea unghiilor.  
 9. Dacă unghiile sunt uscate și se sparg ușor, ar trebui să crești consumul de alimente care conțin vitamina A, cum sunt broccoli, morcovi sau brânză, și calciu, adică lapte, iaurt sau migdale.
 10.  Seara, înainte de culcare, spală-ți mâinile, aplică o cremă hidratantă și apoi masează cuticulele cu vaselină.  
 11. Atunci când faci orice fel de treabă care implică detergenți, nu uita să folosești mănușile de cauciuc, astfel îți protejezi pielea și unghiile împotriva agresiunii detergenților. 
 12. Bea multă apă și sucuri de fructe proaspete. În afară de faptul că întreg organismul tău îți va mulțumi, vei avea și unghiile hidratate. Cel mai indicat este sucul de morcovi, dacă însă nu ești mare fan, amestecă-l cu suc de portocale.
 13. Încearcă să nu folosești pila de unghii imediat cum ieși din duș sau după ce te-ai spălat pe mâini. Atunci când sunt umede, unghiile au tendința de a se rupe mai ușor. Åži pilește-le într-o singură direcție, atfel vor deveni casante.  
 14. Asigură-te că dieta ta este compusă din multe fructe și legume proaspete, din alimente bogate în proteine, vitamina C și acid folic, suplimentează dieta cu spirulină și asigură-te că nu-ți lipsesc alimentele care conțin vitamina B12.  În acest fel unghiile tale vor fi sănătoase și rezistente.

ARTICOLE SIMILARE

Vrei o schimbare de look? 8 lucruri pe care trebuie să le spui dinainte coafezei

Andreea Damian

Trucurile de machiaj pentru toamnă ale unui make-up artist

Cum arata Nicoleta Luciu la 16 ani, fara silicoane! Imagine de colectie!

realitatea

Uleiurile îți hidratează cu adevărat pielea?

Tabu Tabu

Hairstyle step by step: 4 coafuri spectaculoase, usor de realizat

Un ten perfect cu LeClerc

realitatea

Scrie un comentariu