Tabu
lifestyle

Viral: It Gets Better

Motivat de numărul îngrijorător de sinucideri ale tinerilor gay din ultima perioadă (Tyler Clementi, Asher Brown, Seth Walsh, Justin Aaberg, Raymond Chase and Billy Lucas), Savage, autorul celebrului editorial Savage Love, dovedește încă o dată că poate propune teme cu impact, adunând într-un scurt timp foarte mulți susținători ai proiectului său.

 

Dan Savage nu este la primul său viral. În 2003, vizibil ofensat de remarcile homofobe ale senatorului american Rick Santorum, Savage a reușit să introducă în slangul gay contemporan termenul de santorum, arătând că viața reală îți oferă suficiente prilejuri de a-ți racorda experiența la aspectele negative și a le recicla într-un mod creativ și pozitiv.

 

La începutul lunii octombrie 2010, Savage a dorit să transmită un mesaj de susținere tinerilor care sunt demoralizați din cauza abuzurilor fizice și verbale ale colegilor și prietenilor. Mesajul lui Savage a fost clar: se adresează atât tinerilor gay care nu găsesc acceptare în mediul lor, dar și celor care nu corespund unor standarde ale masculinității opresive și în consecință sunt catalogați ca fiind gay de către cei din anturajul lor. Discursul lui Savage, intitulat ‚It Gets Better’, a avut un număr foarte mare de vizualizări pe internet, iar în mai puțin de două săptămâni, nu mai puțin de 650 video-răspunsuri au fost înregistrate de către persoane celebre, dar și de către publicul general, mesajul lor fiind unul simplu: lucrurile se vor îmbunătăți, procesul de acceptare este unul din care nu lipsesc obstacolele, dar a fi tu însuți este o datorie față de sine și creșterea personală depinde de numărul de șanse pe care ți le acorzi, sinuciderea nefiind o opțiune.

 

Printre cei care au răspuns inițiativei lui Dan Savage se numără Hillary Clinton, Ellen DeGeneres, Anne Hathaway, Perez Hilton, Neil Patrick Harris, dar și Jason Derulo sau Zachary Quinto. Proiectul și-a construit propriul site pe măsură ce a câștigat notorietate, www.itgetsbetterproject.com, unde numărul de vizualizări ale mesajelor video a depășit 10 milioane în numai 10 zile. Donațiile propuse de vizitatorii site-ului sunt redirecționate către the Trevor Project, un proiect de tip hotline fondat în 1998, Dan Savage arătându-și sprijinul pentru acest proiect și menționând că lumea proiectelor pro-gay suferă de suficiente schisme ca să fie nevoie de încă un proiect, iar munca echipei de la Trevor Project fiind una foarte activă și cu penetrare foarte puternică în rândul populației gay.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Expoziție foto pentru milionari

realitatea

Cum se pregateste Carmen Negoita pentru London Fashion Week

realitatea

Kim Cattral, prea mare pentru hainele prea mici din SATC

realitatea

Britney Spears are din nou probleme cu kilogramele

realitatea

Sylvester Stallone este din nou IN DOLIU

Praga cu rucsacul în spate

realitatea

Scrie un comentariu