Tabu
Image default
LIFESTYLE

Totul despre anorexie

Cauzele exacte ale anorexiei nu sunt cunoscute, iar specialiștii sunt de părere că mai mult factori duc la dezvoltarea acestei boli. Cei mai importanți ar fi bagajul genetic și propria părere despre felul în care arătăm. De asemenea, conflictele din sânul familiei au dovedit că pot duce la dezvoltarea acestei afecțiuni.

În egală masură, un risc serios îl presupun și următoarele condiții: mania unei siluete ideale, a fi perfecționist, a fi femeie, traume din copilărie, atenția exagerată pe care o acordăm propriei greutăți, problemele de nutriție sau digestie, existența, în familie, a unor persoane care au sau au avut diverse dependențe (droguri sau alcool) ceea ce presupune un factor sporit de stres, faptul că avem părinți suprapreocupați de felul în care arată, o părere proastă despre noi înșine.

De cele mai multe ori, anorexia apare în perioada adolescenței sau în cea următoare acesteia, în momente în care oamenii nu . sunt foarte siguri pe propriile forțe și înțeleg greșit rezolvarea problemelor personale. Este cel mai des întâlnită la femeile albe cu studii superioare și scopuri precise în viață.

Persoanele care suferă de anorexie nu recunosc de cele mai multe ori că au această problemă, dar pot fi ușor recunoscute pentru că boala are foarte multe simptome: reducerea drastică a porțiilor de mâncare, tăierea mâncării în bucăți foarte mici, faptul că merg la baie imediat după ce mănâncă, faptul că mănâncă foarte repede porții mari de mâncare, refuză să mănânce, folosirea exagerată a laxativelor și diureticelor, culoare gălbuie a pielii, gândire înceată sau confuză, carii produse de vomitatul excesiv, depresie, gură uscată, sensibilitate foarte mare la frig, tensiune scăzută, lipsa menstruației, memorie slabă, greutate sub medie, faptul că persoanele care suferă de anorexie se consideră mult mai grase decât sunt.

Diagnosticarea are ca factor principal recunoașterea din partea bolnavului că boala există, iar scopul principal este recăpătarea unei greutați normale și a unei nutriții corecte. Boala în fazele mai puțin avansate poate fi tratată și acasă. Internarea este absolut necesară dacă: pacienții pierd în timp relativ scurt mai mult de 30 % din greutatea totală, pierderea în greutate continuă în ciuda tratamentului, pacienții au gânduri suicidale.

În cazul anorexiei, tratamentul cel mai indicat constă în terapie împotriva depresiei, terapie comportamentală, psihoterapie, terapia de grup și o nutriție supravegheată.

ARTICOLE SIMILARE

La 3 luni de la divort, Victor Slav si-a refacut viata! Cum arata iubita lui

Indiferent de probleme, nu renunța să-ți împlinești visele!

realitatea

Detaliul emotionant de pe mormantul lui Sergiu Nicolaescu! Vezi ce a asezat vaduva pe cripta marelui regizor!

Pilula are două feţe: Scade riscul de cancer ovarian, dar îl creşte pe cel de cancer la sân

realitatea

5 ritualuri wellness de făcut atunci când e lună plină

Andreea Damian

Parentajul „mașină de tuns iarba” distruge generațiile viitoare

Andreea Damian

3 comentarii

bianca 7 September 2011 at 10:40

Din pacate am vrut si eu sa fiu foarte slabuta, iar acum am ajuns sa fiu anorexica, adica am 170cm si 40kg.
Imi poate da cineva un sfat pt a scapa de anorexie?

Răspunde
abubbleshooter 3 February 2012 at 6:52

I think that it is best to write more on this subject. It may not be a taboo topic but usually persons are not enough to talk on such topics.

Răspunde
O fotografie cât o mie de predici! Despre anorexie.Șocant! « 13 February 2013 at 13:18

[…] ”Anorexia nervosa este un tip de tulburare alimentara. Oamenii cu anorexie se confrunta cu teama de a se ingrasa. Sunt acele persoane extrem de slabe si mereu preocupate de cantitatea de mancare ingerata. Anorexia afecteaza atata corpul, cat si mintea. Oamenii cu anorexie se gandesc numai la diete, se cantaresc tot timpul si au o imagine distorsionata despre propriul corp. Desi toata lumea le spune ca sunt slabe, aceste persoane se vad foarte grase in oglinda… Persoanele care suferă de anorexie nu recunosc de cele mai multe ori că au această problemă”. Pentru mai multe informații citiți art.1 și art.2 […]

Răspunde

Scrie un comentariu