Home > Lifestyle > Tradwives își sacrifică carierele pentru a satisface capriciile soților și insistă că ăsta e secretul fericirii conjugale

Tradwives își sacrifică carierele pentru a satisface capriciile soților și insistă că ăsta e secretul fericirii conjugale

tradwives

Curățenia, gătitul, creșterea copiilor și punerea pe primul loc a tuturor nevoilor soțului ei sunt principalele activități din timpul zilei pentru un  număr tot mai mare de femei cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani. Își spun „tradwives”.

Tradwife este prescurtarea de la traditional wife (nevastă tradițională), potrivit Dicționarului Urban. Este folosit în cercurile sociale pentru a face referire la femei care în mod tradițional au calități feminine (supunere, virtute, dorință de a face treburile casnice, etc.). Aceste femei credeau că au totul, dorind să iasă din sfera lor de confort. Dar o dată cu apariția copiilor, și-au abandonat cariera și s-au dedicat întru totul familiei.

Pe vremea bunicilor noastre, femeile nu aveau prea multe de ales decât să fie gospodine. Dar multe tânjeau la un stil de viață diferit și căutau mijloace să se descătușeze de îndatoririle familiale. Nu este de mirare că acest curent,Tradwife, a fost considerat de critici o lovitură împotriva feminismului, promovând stereotipuri și misoginismul. Alții cred însă că alegerea de a abandona cariera pentru a fi gospodină care se bazează pe veniturile soțului ei este o acțiune feministă.

Care e de fapt adevărul? Patru soții obișnuite, casnice, care cresc unul-doi copii și ai căror soți aduc singurul venit în casă au prezentat câteva avantaje pe care le aduce rolul de tradwife.

În primul rând, această situație le permite să aibă mai multă grijă de căminul lor . Menajul și pregătirea mesei în timp ce soțul e plecat la serviciu le permite să petreacă mai mult timp seara unul în compania celuilalt, fără să se certe. Unele abordează stilul anilor ’50, când soția tradițională își aștepta bărbațul aranjată și parfumată.

Un alt avantaj este faptul că soții învață unul de la altul să fie mai cumpătați cu cheltuielile, din moment ce în casă există doar o singură sursă de venit. Dar acest lucru nu exclude cu totul plecatul în concediu, ori ieșitul la cină în oraș, ori un citybreak cu cei mici.

Există însă femei care au obosit să mai jongleze cu cariera și viața de familie și ajung într-un punct determinant în care trebuie să ia o decizie majoră. Preferă să fie gospodine și să se concentreze mai mult de soț și copii, pentru a elimina stresul și a aduce armonie în cuplu.

Articole asemanatoare
Jennifer Lopez a ales numai barbati nepotriviti!
Cătălin Crişan, DECLARAŢIE ŞOC despre fostele SOŢII
Fotografii de la nunta lui Ghita Ciobanul! Cum arata NEVASTA faimosului oier
Cum arata soţia lui Cosmin Seleşi!

Comenteaza acest articol

Tradwives își sacrifică carierele pentru a satisface capriciile soților și insistă că ăsta e secretul fericirii conjugale

by Andreea Damian   1 min
0