Home > Fashion > Trend alert: stilul princess

Trend alert: stilul princess

Peste tot aceeasi stire: printul Marii Britanii, William s-a logodit cu Kate Middleton. Se pare ca nunta va avea loc candva in primavara sau vara anului viitor. Acum toata lumea insa este preocupata sa o compare pe Kate cu Lady Diana. Dificila misiune pentru tanara Kate!

Toata aceasta poveste m-a inspirat sa scriu despre stilul unic pe care trebuie sa il adopte printesele. Mai ales cele moderne.
Inainte de a spune cum trebuie sa se imbrace si sa se poarte o adevarata printesa, trebuie sa marturisesc ca am avut curiozitatea de a compara si eu cateva dintre fotografiile Dianei si ale lui Kate. La o prima vedere, ele nu par foarte diferite ca si modalitate de a aborda moda. Insa dupa cum veti vedea, o simpla tinuta nu inseamna totul atunci cand esti printesa.

Deci iata ce trebuie sa stie (si mai ales sa faca) o printesa:

1. Sa fie gratioasa, politicoasa si rabdatoare. Manierele si rafinamentul fac ca o printesa sa fie cu totul diferita de restul femeilor.

2. Sa se imbrace elegant. Tinutele tipatoare sau foarte decoltate nu au ce cauta in garderoba unei printese. Dar in acelasi timp ea nu trebuie sa fie nici prea conservatoare. Feminitatea si naturaletea sunt cuvintele potrivite pentru o adevarata printesa.

3. Sa-si lase amprenta asupra unui trend. O printesa trebuie sa aiba un stil propriu de a se imbraca si sa le faca pe celelalte femei sa doreasca sa-i urmeze exemplul. Casele de moda au adoptat, spre exemplu, stilul Printesei Diana si au targetat cu aceste produse femeile cu varsta intre 30 si 45 ani, care au preluat stilul si brandurile adoptate de Diana. Rochia de mireasa in stil Merengue pe care Diana a purtat-o la nunta sa a fost multi ani la rand adoptata de tinerele mirese din Marea Britanie. O moda lansata tot de Lady D este cea a umerilor "falsi". Parul blond tuns scurt, suvitat, punand in evidenta ochii si trasaturile fetei, acompaniat de bijuterii fine, elegante si de calitate care sa aduca un plus de stralucire si de frumusete reprezinta un tipar al frumusetii feminine eterne, ii apartine tot ei.

4. Sa se comporte ca o adevarata lady. Printesele nu stau cocosate, nu casca in public si nu mesteca guma. Este un semn al respectului de sine, care este esential pentru o femeie de la curtea regala.

5.Sa aiba incredere in ea. Nu exista indoieli vizibile, probleme existentiale abstracte, o printesa este un exemplu de fermitate si integritate.

6. Sa vorbeasca clar si corect. Mesajul unei printese este ascultat de o tara intreaga, de la cei mai instruiti pana la cei mai putin educati. Iar o printesa trebuie sa se faca inteleasa de fiecare dintre ei.

7. Sa faca acte de caritate. Orice printesa trebuie sa imparta din timpul sau facand munca voluntara si ajutandu-i pe cei nevoiasi. 

La final, pentru exemplificare, o sa notez ca stilurile vestimentare pe care le adopta in prezent  Printesa Mary a Danemarcei, regina Rania a Iordaniei si printesa Madeline a Suediei sunt tot atatea trenduri demne de urmat.


1 Response

  1. Ana Maria

    Foarte bine . Aceste lucruri ma va ajuta sa ma comport ca o printesa . Dupa o saptamana ma voi ocupa de tinute sau saptamana asta . Foarte bine . Bafta .

Comenteaza acest articol

Trend alert: stilul princess

by realitatea   2 min
1