Tabu
BEAUTYSlider

Trucuri simple de beauty pe care le poți face acasă

Trucurile de frumusețe pentru acasă oferite de specialiști îți pot salva ziua mai ales în această perioadă de izolare. Fie că vorbim de trucuri de frumusețe pentru piele, pentru păr sau diverse tratamente corporale nu trebuie să ne sfiim să apelăm la soluții naturiste.

Trucurile de frumusețe nu sunt deloc complicate, așa că oricine le poate aplica acasă.

Îngrijirea mâinilor

Uscați-vă cu atenție mâinile (în special sub inele, unde dermatita de contact este frecventă) după fiecare spălare și aplicați cremă pentru mâini. Noaptea, adăugați un pic de ulei de măsline sau avocado în crema de mâini, aplicați-o pe mâini și apoi trageți niște șosete de bumbac, pe care le purtați peste noapte.

Îngrijirea părului

Hairstiliștii spun că ar trebui să profitați că nu ieșiți din casă și să evitați uscarea părului cu uscătorul. În ceea ce privește tunsul, ar trebui doar să-ți iei din vârfuri o dată la șase săptămâni. Dacă îți dorești o schimbare, atunci mai bine las-o pentru când se ridica restricțiile.

Fă-ți o mască de față cu avocado

Nu încerca remedii naturale care îți pot distruge tenul. Dacă ai un ten mixt, aplică o mască de față cu avocado și miere. Las-o să acționeze timp de 15 minute, după care clătește cu apă călduță. Adaugă o lungură de iaurt simplu pentru a oferi tenului o strălucire suplimentară.

Cum îți faci singură o manichiură simplă?

 1. Îndepărtează urmele de ojă veche de pe unghii și spală-te pe mâini (dar nu aplica cremă de mâini)
 2. Rezervă-ți cel puțin jumătate de oră pentru acest ritual
 3. Dă o nouă formă unghiilor din pilă
 4. Aplică un strat subțire de lac transparent de bază
 5. Aplica oja. Este foarte important să ignori forma naturală a unghiilor și să lași mici goluri nevopsite între unghie și piele.
 6. Aplică al doilea strat. Repetă pasul cinci, de data aceasta având mai mare grijă. Așteaptă să se usuce cel puțin 15 minute.
 7. Aplică un strat de lac de unghii transparent, apoi șterge surplusul de pe margine. Evită să te dai cu cremă de mâini cel puțin o oră.

Cum dai jos gelul de pe unghii?

Există o metodă în 4 pași de îndepărtare a gelului fără ajutorul unui tehnician. Pentru a evita deteriorarea unghiei naturale, este bine să ții cont de câteva sfaturi cruciale.

 • Pilește unghia cu o pilă aspră pentru a îndepărta stratul superior de gel.
 • Înmoaie bucăţele de vată de mărimea unghiilor în acetonă. Una câte una acoperă unghiile bine.
 • Apoi înfăşoară vârfurile degetelor cu staniol, cât să nu se mişte vata din loc și lasă-le așa timp de 10-15 minute.
 • Trage folia de pe fiecare deget și aplică puțină presiune pe unghii cu ajutorul biluțelor de vată. Dacă a mai rămas gel pe unghii, îndepărtează-l cu ajutorul unui bețișor de lemn, băgându-l sub stratul de gel pentru a-l ridica de pe suprafața unghiei.

După atâta acetonă, unghiile tale pot fi deshidratate. Înmoaie-ți degetele în ulei de cocos timp de cinci minute, apoi aplică ulei de cuticule pe toată suprafața unghiilor pentru a le ajuta să-și revină.

Cum să te epilezi corect cu ceară?

Epilarea cu ceară la domiciliu nu este chiar atât de complicată. Unul dintre cele mai importante lucruri înainte să începi o sesiune de epilare, este să-ți exfoliezi pielea, pentru a îndepărta celulele moarte. Astfel, vei expune mai bine firele de păr și vei preveni creșterea lor sub piele. După ce îți exfoliezi pielea, aplică pudră de bebeluș pe zonele care vor urma a fi epilate. Aceasta va absorbi tot ceea ce nu trebuie să se afle pe pielea ta, iar epilarea va fi mult mai ușoară.

Stai mai mult timp nemachiată

Unul dintre puținele beneficii ale acestei perioade este că nu ești nevoită să te aranjezi prea mult, deci părul și pielea îți vor mulțumi. Alege o singură zi din săptămână și pregătește-te ca și cum ai merge la o petrecere, face bine la psihic.

ARTICOLE SIMILARE

Vitalitate pentru ten

realitatea

Ritualul de frumusețe pe care să îl faci de 1 Martie

Andreea Damian

MEDIU: Islanda anunță că va ucide peste 2.000 de balene în următorii cinci ani

realitatea

Femeile si Masturbarea – subiect tabu?

realitatea

Tendința esențială de machiaj inspirată din serialul „Bridgerton”

Andreea Damian

Greta Thunberg crede că adulții subestimează „copiii supărați”

realitatea

Scrie un comentariu