Tabu
Image default
CULTURESlider

Uber a publicat primul raport de securitate: aproape 6.000 de agresiuni sexuale în doi ani, numai în SUA

Primul raport de securitate Uber, care se întinde pe 84 de pagini, se referă doar la Statele Unite și cuprinde întreg anul trecut, plus o bună parte din 2017.

Uber a dezvăluit că utilizatorii şi şoferii serviciului său au raportat aproape 6.000 de agresiuni sexuale în Statele Unite în 2017-2018. Mai exact, 5.981 de cazuri, potrivit BBC. Dintre acestea, 464 au fost cazuri de viol. În timp ce numărul agresiunilo sexuale a crescut în 2018, rata incidentelor a scăzut cu 16%, deoarece numărul călătoriilor a fost mai mare.

Raportul, care apare la mai bine de un an după o anchetă a CNN privind agresiunea sexuală și abuzurile efectuate în timpul călătoriilor, a menționat, de asemenea, că au existat 19 decese cauzate de agresiune fizică în 2017 și 2018. În raportul său, Uber a încercat în mod repetat să contextualizeze numărul de agresiuni sexuale ca procent din totalul călătoriilor, spunând din start că 99,9% din călătorii au loc fără incidente. De asemenea, a contextualizat incidentele sale de agresiune sexuală și omucidere, citând rate naționale.

Raportul a inclus informații ale reclamantului și acuzatului și pretinde că 45% din cei acuzați de agresiune sexuală sunt clienții. Raportul mai spune că „șoferii au dreptul să-și spună experiențele, iar noi avem responsabilitatea să îi ascultăm”. De asemenea, Uber mai arată că aproximativ 92% dintre victimele violului erau clienți și aproximativ 7% dintre victime erau șoferi. Femeile au reprezentat 89% dintre victime, în timp ce bărbații aproximativ 8% dintre victime. Mai puțin de 1% dintre victime sunt identificate drept minorități de gen.

Categoriile de agresiuni sexuale definite de Uber au inclus sărut fără acordul unei părți, atingeri unei părți din corp și tentativă de viol.

Publicarea raportului survine pe fondul presiunii în creştere la care sunt supuse compania Uber şi principala sa rivală americană, Lyft, din cauza înmulţirii plângerilor formulate de utilizatoare victime ale unor agresiuni.

ARTICOLE SIMILARE

Suma exorbitantă pe care o cere fratele lui Pablo Escobar să-l înlăture de la putere pe Trump

Andreea Damian

Am greşit, îmi cer scuze!

TOP 10 tehnici de supravietuire la locul de munca

realitatea

Mai mult cu mai puțin: cum pregătești o locuință mică pentru izolare

Andreea Damian

Tutorial machiaj chocolate smokey eyes

realitatea

Cum intelegem limita intre senzualitate si vulgaritate?

realitatea

Scrie un comentariu