Tabu
Image default
CULTURE

Așteptându-l pe Moș Crăciun

3 decembrie

La mulți ani, Julianne Moore! Actrița împli­nește 48 de ani. Săr­bă­torește-o cu o seară de film: The Hours, Sfârșitul aventurii și Boogie nights.

4 decembrie

Gala Festivalului Brazilor de Crăciun, organizată anual de asociația Salvați Copiii, România. În cadrul evenimentului va avea loc o licitație specială de brăduți de Crăciun, creați exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuți designeri români.

5-7 decembrie

Târgul de Sfântul Nicolae. La MÅ¢R vin meșteri din toată țara cu împletituri, țesături, podoabe, ceramică, jucării, turtă dulce, cozonaci și multe, multe dulcețuri. Detalii pe site-ul oficial al muzeului.

5-11 decembrie

Festivalul Filmului Francez, cu proiecții la Elvira Popescu, Studio, Europa și Pro Cinema. Pe 8 și 9 decembrie, Laurent Cantet va prezenta publicului bucureștean filmul Entre les murs, câștigător al Premiului Palme d’Or la Cannes. Mai multe detalii găsești pe site-ul festivalului.

8 decembrie

Dacă ar mai fi trăit, Jim Morrison ar fi împli­nit 65 de ani. Ascultă unul dintre albumele The Doors, și mu­sai minu­na­tul hit „Light My Fire“… sau fă-i o „vizită“ la cimitirul Pere Lachaise din Paris.

10-12 decembrie

Dacă ești în căutarea unor mărgele chic din sticlă, Centrul ceh organizează un magazin temporar cu faimoasele bijuterii Jablonex. Mai multe detalii pe site-ul Centrului ceh.

15 ianuarie

Notează-ți data în agendă, pentru că încep soldurile. Pregătește-te să iei cu asalt toate magazinele!

30 ianuarie

Premiera filmului Milk în România, în regia lui Gus van Sant, cu Sean Penn în rolul primului politician gay declarat din SUA. Un film tabu pe care nu trebuie să-l ratezi.

Până în 30 ianuarie

Muzeul Național de Artă al României găzduiește o ex­po­ziție inedită – Na­po­leon al III-lea și Principatele Româ­ne. 200 de opere adunate din 39 de muzee din Franța și România. Mai multe detalii pe site-ul muzeului.

Până pe 31 ianuarie

Expoziția internațională ,,Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu“, la Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”. Expoziția cuprinde 50 de modele ale invențiilor proiectate acum 500 de ani de Leonardo da Vinci. Realizate din lemn, acestea reproduc fidel schițele și proiectele originale.

ARTICOLE SIMILARE

Concurs: Câştigă o invitaţie dublă la Haute Cuisine

Nu există oare și o nirvana a machiajului?

realitatea

Albumul Mezzanine al trupei Massive Attack va fi încorporat în molecula ADN

Dora Constantinovici

Sărbătoritul zilei de 17 ianuarie

realitatea

Ziua Culturii Naționale | Maraton de spectacole-lectură

Ciocîrlan

ROMÂNIA dă liber la ucis ciocârliile pentru restaurantele de lux

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu