Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

De ce acest portret al Prințesei Diana este atât de faimos deși arată îngrozitor

Puțini pictori își descriu munca lor ca fiind „proastă”. Mai puțini pictori care își descriu munca drept „proastă” devin celebri. Totuși, asta s-a întâmplat când artista Stella Vine a vândut tabloul controversat al prințesei Diana. Tânăra ne-a oferit unul dintre cele mai cunoscute tablouri ai anilor 2000.

De ce prințesa Diana a devenit subiectul unui tablou controversat

Stella Vine a fost o fană a prințesei Diana. Simțea că Prințesa de Wales făcea tot ce putea pentru a face bine și a profitat la maximum de situația în care se afla. În ciuda a cât de mult a admirat-o pe Diana, artista i-a realizat un portret pe care oamenii îl consideră o jignire la adresa prințesei.

Stella Vine (50 de ani)

Pictorița a citit despre perioada în care Paul Burrell, majordomul Dianei, a dezvăluit că prințesa i-a scris o scrisoare în care spunea că se teme că cineva o va ucide. Această veste, precum și reacția ei după moartea prințesei, au inspirat-o s-o picteze. Rezultatul a fost un tablou pe care l-a numit Hi Paul can you come over I’m really frightened (Bună, Paul, pot să vin la tine? Mi-e frică!). Spre deosebire de majoritatea picturilor, titlul portretului prințesei este pictat pe pânză.

De ce tabloul a fost atât de controversat

Hi Paul can you come over I’m really frightened a primit numeroase critici din cauza stilului. Unii au considerat că Vine nu este talentată. Alții au fost supărați de felul în care au fost vopsite buzele Dianei. Oamenii nu știau dacă pe buze se află ruj sau sânge. Stella Vine a primit destul de bine criticile. Ea a spus că a pictat buzele prințesei Diana în așa fel încât acestea să poată fi înțelese ca fiind date cu ruj sau sângerând. Artista știe că tabloul ei e considerat „foarte prost” și că a ofensat oamenii.

O singură persoane nu s-a simțit ofensată: Charles Saatchi, un cunoscut dealer de artă care a văzut tabloul într-o galerie și pe care l-a cumpărat cu 600 de lire sterline. Achiziția a transformat-o pe Stella Vine în noua „fată” a artei și i-a făcut pictura celebră.

ARTICOLE SIMILARE

Un muzeu din Maroc îl sărbătorește pe legendarul designer de modă Yves Saint Laurent

realitatea

Regé-Jean Page explică de ce nu va mai apărea în sezonul 2 din „Bridgerton”

Andreea Damian

Europa va interzice becurile cu halogen de la 1 septembrie

realitatea

Sărbătoritul zilei de 19 ianuarie

realitatea

TEO TRANDAFIR a facut infarct?

Sărbătoritul zilei de 29 noiembrie

realitatea

2 comentarii

Stroe vasilica 16 April 2020 at 17:52

O amintire duioasa,respectuoasa,pentru o nefericita printesa, educata si traita in familie de nobili englezi,traieste drama,nefericirea,nenorocirea vietii ei,sa fie ceruta de sotie de un burlac tomnatic,urat,meschin,razgaiat,egoist,trcut prin asternuturile camilei cu o cocoasa,pe care chiar o merita..si ea pe el…o pereche de bau bau….de speriat copiii..diana i lasat doi baieti frumosi si stilati,pe care ea insusi i a crescut si dragalit ca o mama normala…un gand bun,duios,somn lin in eternitate,nefericita si blanda lady…..

Răspunde
Tabloul „horror” al Prințesei Diana. Controverse la nivel înalt – Padtv.ro 16 April 2020 at 21:27

[…] Este unul dintre cele mai proaste tablouri realizate vreodată, lucru susținut chiar de autorul său, dar tocmai din această cauza pictorița a făcut cunoștință cu faima, scrie Tabu. […]

Răspunde

Scrie un comentariu