Home > Agenda > Unele animale nu se pot adapta suficient de rapid la schimbările climatice

Unele animale nu se pot adapta suficient de rapid la schimbările climatice

animale

Animalele nu se adaptează suficient de repede pentru a ține pasul cu schimbările climatice rapide și chiar și populațiile de păsări obișnuite ar putea fi expuse riscului de dispariție, potrivit unui nou studiu. „Câteva specii se adaptează, dar nu destul de repede”, a declarat dr. Alexandre Courtiol de la Institute for Zoo and Wildlife Research din Leibniz.

Potrivit unei analize a 10.090 de rezumate ale unor articole ştiinţifice şi a datelor din 71 de studii publicate referitoare la 17 specii din 13 ţări, care evaluează răspunsurile animalelor la schimbările climatice, viteza schimbărilor climatice depășește capacitatea multor animale de a se adapta. Cercetătorii atrag atenția că aceste concluzii se aplică inclusiv speciilor comune, cum ar fi vrăbii, coțofene și căprioare.

Autorii lucrării publicate în revista științifică Nature Communications au menționat că sute de mii de specii nu au fost acoperite de studiu și că problemele în ce privește adaptarea la schimbările climatice ar putea fi mult mai mari în cazul vietăților aflate deja în pericol de dispariție.

„Personal, cred că studiul este alarmant. Speciile tind să se adapteze la schimbările de mediu, dar nu o pot face suficient de repede astfel încât populațiile să fie durabile. Schimbările climatice au cauzat deja distrugeri ireversibile biodiversității, așa cum a arătat studiul de față. Faptul că speciile se luptă să se adapteze la rata actuală a schimbărilor climatice înseamnă că trebuie să luăm măsuri imediat pentru a le stopa sau măcar să reducem frecvența lor”, a spus Viktoriia Radchuk, autoarea principală a studiului.

 

Articole asemanatoare
păsările
Schimbările climatice micșorează păsările dar le lungesc aripile – studiu
bacterie
Bacteria care se hrăneşte doar cu dioxid de carbon ar putea ajuta la combaterea schimbărilor climatice
Când și de ce a devenit drăguț să îmbraci copiii în costume de animale?
O artistă creează sunete de pasăre sintetice pentru a arăta amenințarea la adresa păsărilor adevărate

Comenteaza acest articol

Unele animale nu se pot adapta suficient de rapid la schimbările climatice

by Andreea Damian   1 min
0