Tabu
CULTURE Slider

Unele animale nu se pot adapta suficient de rapid la schimbările climatice

animale

Animalele nu se adaptează suficient de repede pentru a ține pasul cu schimbările climatice rapide și chiar și populațiile de păsări obișnuite ar putea fi expuse riscului de dispariție, potrivit unui nou studiu. „Câteva specii se adaptează, dar nu destul de repede”, a declarat dr. Alexandre Courtiol de la Institute for Zoo and Wildlife Research din Leibniz.

Potrivit unei analize a 10.090 de rezumate ale unor articole ştiinţifice şi a datelor din 71 de studii publicate referitoare la 17 specii din 13 ţări, care evaluează răspunsurile animalelor la schimbările climatice, viteza schimbărilor climatice depășește capacitatea multor animale de a se adapta. Cercetătorii atrag atenția că aceste concluzii se aplică inclusiv speciilor comune, cum ar fi vrăbii, coțofene și căprioare.

Autorii lucrării publicate în revista științifică Nature Communications au menționat că sute de mii de specii nu au fost acoperite de studiu și că problemele în ce privește adaptarea la schimbările climatice ar putea fi mult mai mari în cazul vietăților aflate deja în pericol de dispariție.

„Personal, cred că studiul este alarmant. Speciile tind să se adapteze la schimbările de mediu, dar nu o pot face suficient de repede astfel încât populațiile să fie durabile. Schimbările climatice au cauzat deja distrugeri ireversibile biodiversității, așa cum a arătat studiul de față. Faptul că speciile se luptă să se adapteze la rata actuală a schimbărilor climatice înseamnă că trebuie să luăm măsuri imediat pentru a le stopa sau măcar să reducem frecvența lor”, a spus Viktoriia Radchuk, autoarea principală a studiului.

 

ARTICOLE SIMILARE

Top 5 vedete de la noi care au operații și sunt de nerecunoscut

Tabu Tabu

Prima mască de protecție care nu ascunde fața are și o grămadă de alte avantaje

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Jean Claude Van Damme si-a scos FIICA SEXY in public

Stiai ca Elton John a fost acuzat ca este un complotist?

realitatea

Un concert nud

Scrie un comentariu