Tabu
FASHIONSlider

Vacanțe suprarealiste | Noua colecție SCHIAPARELLI este inspirată de propriul fondator

Punctul de plecare este figura Elsei Schiaparelli, dar nu designerul, ci identitatea femeii care s-a răzvrătit acasă sau în vacanță.

Spre deosebire de restul mărcilor, care s-au întors după mult timp la spectacole față în față aproape așa cum le știam înainte de pandemie, Daniel Roseberry, directorul de creație al Schiaparelli, a decis să mențină formatul audiovizual pentru a-și prezenta colecția Ready-to-wear primăvară/vară 2022.

O serie de fotografii demne de o revistă de modă de primă clasă au însoțit un videoclip despre realizarea pieselor. Directorul creativ al Schiaparelli a intitulat această colecție „Vacanțe suprarealiste”. Iar punctul de plecare, ca în aproape toate colecțiile sale, a fost însăși Elsa Schiaparelli, fondatoarea casei iconice.

Dualitate

O femeie care a fost patronă și artistă, inovatoare și creativă, care a sărbătorit întotdeauna progresul de tot felul, dar cine era ea acasă sau în vacanță? Este întrebarea care îl macină pe Daniel Roseberry pentru a crea această colecție care se împarte în două părți: pe de o parte, Elsa este în oraș și, pe de altă parte, Elsa în vacanță.

În prima parte, codurile casei sunt îmbinate cu canoanele clasice ale croitoriei tradiționale franceze din anii ’70 . Amestecul este la fel de surprinzător pe cât de sugestiv: ansambluri de jachete și fuste mini cu închideri Schiaparelli reinventate, costume cu pantaloni largi căptușiți cu paiete într-un imprimeu floral multicolor, un smoching cu o siluetă disproporționată, cu o jachetă foarte scurtă și pantaloni cu talie foarte înaltă, jachete cu volume și strasuri și fire metalice, un impermeabil cu garnituri contrastante și garnituri aurii cu motive suprarealiste sau mini-rochii cu centuri XL.

A doua parte este evadarea pură, o linie concepută nu numai pentru o destinație fizică de vacanță, ci și pentru o stare de spirit, un dulap care lasă imaginația să zboare. Aici găsim o serie de costume de baie cu imaginație debordantă, un caftan cu dungi roșii și albe inspirate de umbrelele iconice ale plajelor mediteraneene, un fel de halat-kimono în culoarea fildeșului, ținute din denim cu broderii și volume sau rochii de mătase care par să cadă pe corpul purtătorului.

Pe scurt, o colecție care arată dualitatea care a definit-o pe Elsa Schiaparelli și de asemenea pe femeia care a dat numele unei mărci iconice.

ARTICOLE SIMILARE

Proiectul lansat de Vero Căliman după ce a ieșit din hainele „Fetiței Zurli”

Andreea Damian

Revista Vogue Italia reacționează la criza coronavirusului cu o copertă complet albă

Andreea Damian

Dinu Maxer, anunţul neaşteptat după 14 ani de căsnicie cu Deea. Ce a dezvăluit artistul

Andreea Damian

Meteorologii americani îngrijorați de 5G – în România Strategia 5G a fost aprobată

Dora Constantinovici

Sofia Vergara are o nepoată de 30 de ani care arată exact ca ea FOTO

Andreea Damian

Creșterea nivelului mării ar putea să disloce până la 187 de milioane de oameni

Andreea Damian

Scrie un comentariu