Tabu
LIFE & LOVESlider

Van life arată idilic pe social media. Dar pentru cupluri, poate fi o provocare

Pare o viață de vis: apusuri de aur, paturi confortabile și fotografii uimitoare pe rețelele de socializare.

Un cult în creștere al nomazilor care pleacă în excursii lungi – uneori de luni de zile – în dubițe, a luat naștere pe Instagram cu hashtagul #vanlife. Dar pentru cupluri, în special pentru cei fără experiență, acest stil de viață aparent lipsit de griji poate aduce multe probleme. Împărtășind un spațiu îngust și izolate de rețelele lor de sprijin, cuplurile plimbărețe spun că trebuie să se lupte cu plictiseala și provocările logistice zi de zi.

Moartea a doi tineri, aflați într-o astfel de călătorie a atras atenția asupra aspectelor vanlife că lucrurile nu par atât de roz pe cât văd alții din postările din social media. În realitatea, cuplul a avut câteva momente tensionate pe drum în zilele de dinaintea decesului. Nimeni nu a fost acuzat în moartea ei.

Multe cupluri romantizează ideea călătoriilor pe drum, dar nu reușesc să planifice detaliile cheie în prealabil și ajung să fie prinse într-o situație toxică, spune psihologul american John Duffy, potrivit CNN. „O astfel de călătorie se poate simți ca o aventură captivantă, captivantă, care vă va apropia și adesea așa este. Dar zilele, am auzit, pot fi lungi și dificile, cel puțin o parte din timp”, a spus Duffy. „Și dacă nu ați petrecut ceva timp împreună, s-ar putea să vă regăsiți într-un nivel de disconfort și, în extrem, periculos, de conflict”.

Împărțirea unui spațiu mic poate afecta relația

Stilul de viață #vanlife a crescut în popularitate în ultimii ani, alimentat de postările de pe rețelele de socializare. Fluxurile au fost pline de videoclipuri de conversie a dubițelor, de unde dorința de a scăpa de mulțimi în timpul pandemiei.

Atracția pentru acest stil de viață a atras atenția multora. Unii au renunțat la slujbă, și-au făcut bagajele și au început să planifice o excursie. În aprilie, Sierra Peters-Buckland, de 28 de ani, și soțul ei Hayward, au cumpărat o dubă albă Mercedes Sprinter pe care au poreclit-o Chance. Au împodobit-o în lenjerie și perdele albe, clare, pentru a transforma puțin interiorul din lemn al camionetei, au împachetat câteva bunuri și au împrăștiat spray de urs în diferite locuri pentru a se proteja împotriva intrușilor. Apoi au plecat la drum.

În ultima lor călătorie, cei doi au vizitat 42 de state și 50 de parcuri naționale. Au văzut bivoli, urși și oi mari. Dar zilele lungi și numeroasele sarcini zilnice pe șosea pot afecta, spune Sierra. Ea spune că aceste călătorii i-au învățat lecții valoroase despre gestionarea conflictelor. „Călătoriile, în special călătoriile cu buget, pot fi obositoare și pot provoca conflicte deoarece trebuie să iei decizii în fiecare zi … așteptați-vă la momente grele, așteptați-vă la situații imprevizibile și căutați strategii în loc să intrați în dispute aprinse”, mai spun ei.

Desigur, unele cupluri au probleme de la început, iar vina nu o poartă călătoriile de acest gen. Dar chiar și așa, prea multe certuri pe drum sunt un semn rău, spun aceștia. „Dacă certurile au loc foarte des, devin agresive sau provoacă tristețe profundă, realitatea este că nu ar trebui să călătoriți împreună într-un spațiu mic. Și probabil să nu fiți într-o relație”, spune Peters-Buckland. „Trebuie să oprim normalizarea comportamentului toxic”.

ARTICOLE SIMILARE

Alina Ceuşan se mută din România. De ce a cerut ajutorul fanilor

Andreea Damian

Oameni care au găsit o cale uimitoare de a aduce magia în casele lor de Crăciun

Andreea Damian

Kate Middleton, „extrem de recunoscătoare” după prima doză de vaccin anti-Covid

Andreea Damian

Istoria vibratorului

realitatea

Tot ce trebuie să știi despre SAGA Festival. Când începe, ce artiști urcă pe scenă și cât costă biletele

Andreea Damian

Unul dintre cei mai mari autori americani, Philip Roth, a murit în vârstă de 85 de ani.

realitatea

Scrie un comentariu