Tabu
BEAUTYSlider

Detox de rimel. Beneficiile sunt uluitoare

Experții recomandă evitarea purtării rimelului pentru câteva zile pentru a recâștiga gene frumoase și sănătoase. Îl aplicăm (aproape) în fiecare zi pe gene și nu ne putem lipsi de el! Totuși, o scurtă „detoxifiere” ar face mult bine genelor și ne-ar ajuta să ne perfecționăm ochii.

Dincolo de compoziția produsului care poate fi mai mult sau mai puțin curată, rimelul nu este neapărat dăunător ochilor noștri, dar genele noastre vor aprecia că facem o pauză din când în când.

Rimelul în sine nu dăunează genelor. Pe de altă parte, îndepărtarea machiajului genelor poate provoca daune. „Dacă vă demachiați corect ochii, este în regulă să purtați rimel în fiecare zi”, a declarat pentru revista Bustle expertul în machiaj Saffron Hughes. „Îndepărtați rimelul ușor, deoarece frecarea zilnică vă pot face genele fragile și uscate.”

Cea mai bună soluție pentru a evita aceste inconveniente este să folosiți un demachiant sau o soluție pe bază de ulei. Uleiul de ricin poate ajuta, de asemenea, la condiționarea genelor naturale în timp ce îndepărtați rimelul, recomandă specialiștii. Dacă nu îndepărtați rimelul în mod corespunzător, puteți deteriora sau rupe genele naturale, frecându-le prea agresiv.

De ce este important să îndepărtezi rimelul de pe gene?

Uitați uneori să vă dați jos machiajul seara după ce ați purtat rimel toată ziua? Mare greșeală! „Genele noastre sunt căptușite cu mici glande sebacee (numite glande meibomiene) care ajută la hrănirea părului și la protejarea ochilor. Când purtați rimel în fiecare zi, riscați să acumulați particule și bacterii”, avertizează Saffron Hughes.

Când produsul se acumulează pe genele tale, glandele meibomiene se blochează. Acest lucru poate duce la meibomianită, infecții oculare. Ochii pot deveni prea apoși sau uscați, apare o senzație de arsură în ochi, vedere încețoșată sau chiar sensibilitate la lumină.

Regula generală pentru menținerea genelor sănătoase este să evitați să folosiți un rimel care a stat în baie de prea mult timp. Profesioniștii recomandă înlocuirea acestuia la fiecare două până la trei luni pentru a evita infecția, deoarece tubul poate deveni un adevărat teren de reproducere pentru bacterii.

În ceea ce privește rimelul impermeabil , este și mai dificil de îndepărtat, motiv pentru care experții recomandă renunțarea definitivă la acest produs.

Beneficiile unui detox de rimel

Dacă faceți o pauză de la rimel, veți observa schimbări mari în densitatea, rezistența și creșterea genelor, spune Dionne Phillips. Pe lângă faptul că nu vă deteriorează genele prin îndepărtarea machiajului, le acordați și timp să urmeze ciclul lor natural de creștere, fără niciun produs.

Expertul sugerează să nu purtați rimel timp de cinci până la șapte zile la fiecare două săptămâni. Acest lucru va oferi genelor naturale timp să crească și să rămână sănătoase, explică ea. Aplicarea unui ulei de condiționare pe timp de noapte poate maximiza efectele și mai mult.

ARTICOLE SIMILARE

Fosta membră Spice Girls doreşte să-și lanseze propria linie de jucării sexuale

Andreea Damian

Uber va investi în viitor mai mult în biciclete

realitatea

Cristina Joia, lovită de un vecin

Andreea Damian

Noul comportament amoros care prevestește o despărțire

Andreea Damian

Grăbește pasul dacă vrei să trăiești mai mult!

Andreea Damian

Cum s-a distrat Gabriela Firea la împlinirea a 10 ani de mariaj

Tabu Tabu

Scrie un comentariu