Tabu
Image default
lifestyle

Vernisajul Beautiful Yesterday, poze și dichis la GALATECA

GALATECA, prima galerie de artă aplicată deschisă în București a fost sâmbătă gazda vernisajului Beautiful Yesterday, o expoziție în oglindă în cadrul The Rest is Tomorrow. Publicul a fost numeros și curios să intre în atmosfera creată la galerie de cele două expoziții care au coabitat excelent, completându-se una pe cealaltă.

„Pălăriile au reprezentat punctul de atracție principal al după-amiezii de sfârșit de săptămână. Doamnele au fost bucuroase să probeze și apoi să fie fotografiate cu accesoriul  favorit, fie că acesta era din perioada interbelică sau din colecții recente, precum Fandacsiile create special pentru GALATECA”, spune Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA. „Domnii nu au fost nici dânșii mai prejos admirând diverse berete, jobenul care a tronat într-una dintre vitrinele Galatecii sau chiar dând sfaturi vestimentare doamnelor pe care le însoțeau”, a mai adăugat colecționara.

Expoziția The Rest is Tomorrow a fost îmbogățită la Galeria GALATECA cu o serie de piese vintage prețioase ce fac parte din colecții private. Creațiile contemporane ale celor șase designeri, Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Bădală, Lucian Broscăţean, Dinu Bodiciu şi Carla Szabo se oglindesc într-o istorie scrisă cu creativitate şi ingeniozitate, acoperind toată perioada dintre sfârşitul secolului al XIX-lea şi mijlocul secolului al XX-lea, oscilând între feminitatea absolută a dantelelor edwardiene şi minimalismul anilor ’40 sau ’60.

Vizitatorii au comparat piesele vestimentare extrem de valoroase – aparținând stilului de viață din secolele trecute – cu vestimentația contemporană și au probat piesele vintage din afara expoziției, aduse special pentru gallery shop-ul NEOGALATECA de către cele patru colecționare: Oana Creţu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru şi Iulia Gorneanu. Rochii, pălării și bijuterii din anii 20’, 30’ și 40’, adevărate piese de muzeu, și-au găsit noi proprietare sâmbătă la GALATECA.

„Probează și pozează” a relevat apetitul pentru pălării al doamnelor, vedetele colecției fiind cu precădere cele cu voaletă, demult uitate. Beautiful Yesterday va putea fi vizitată la GALATECA, alături de The Rest is Tomorrow, până la data de 31 martie. La închiderea expoziției, GALATECA a pregătit o serie de evenimente cu vânzare a pieselor expuse la London Fashion Week de către cei șase designeri români.

ARTICOLE SIMILARE

Personalități Gay – George Michael

realitatea

Ernest a facut nunta in stil american! Prietenii i-au rapit mireasa si au adus alta in loc

Mama lui Vince Vaughn: La 72 de ani arata ca la 30 de ani!

DIETA Gabi Firea : “Am slăbit 22 de kilograme în trei luni”.

Primul film interactiv din lume, in proiectie la Bucuresti si Cluj

Retrospectivă londoneză cu Cecil Beaton

realitatea

Scrie un comentariu