Tabu
Image default
LIFESTYLE

Zahărul ne face mai iertători

O mică gustarică ce conține zahăr ne face ziua mai bună. Åži asta nu-i nimic, dar ne face și pe noi, ca oameni, mai buni. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că zahărul chiar ne face mai "dulci", reducând posibilitatea ca noi să greșim și făcându-ne mai iertători și mai îngăduitori.

Specialiștii cu pricina cred că zahărul furnizează creierului "combustibilul" necesar pentru a distruge gândurile negre sau de răzbunare și face iertarea mult mai naturală decât am crede vreodată. Rezultatele testelor sunt prima dovadă care încearcă să demonstreze că iertarea este în strânsă legătură cu glucoza.

Studiile s-au făcut la Universitatea din Kentucky și au încercat să elucideze dilema conform căreia ar exista o legătură între simptomele și bolnavii de diabet și capacitatea de a ierta. Bolnavii de diabet sunt incapabili de a transforma zahărul sau glucoza în substanța de care ar avea nevoie creierul pentru a face un om să ierte. Prin urmare, studiile au demonstrat că bolnavii de diabet sunt mult mai neiertători și mai răzbunători. Una dintre întrebările cheie care le-a fost adresată acestora a fost dacă s-ar răzbuna pe un prieten dacă acesta ar divulga un secret despre ei. Răspunsul a fost DA aproape în unanimitate. În plus, ei nu ar fi ajutat niciodată o persoană care nu era tocmai pe placul lor.

Iertarea nu este singurul beneficiu pe care îl avem de pe urma zahărului. Acesta reduce stresul și ne face mai puțin agresivi sau certăreți.

ARTICOLE SIMILARE

Aceste clişee ne dor: “Mă doare-n c…”

Elton John si Damien Hirst salveaza lumea

realitatea

Intalnire dramatica intre Antonia si fetita ei, dupa 5 luni: “Mi-a zis sa pun mana pe inima ei”

realitatea

Rie Rasmussen, muză pentru Perrier-Jouët

realitatea

Ard „plămânii planetei”. Record de incendii în pădurea amazoniană

Andreea Damian

4 aspecte pe care să le verifici când cumperi anvelope noi (P)

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu