Home > Lifestyle > Zahărul ne face mai iertători

Zahărul ne face mai iertători

O mică gustarică ce conține zahăr ne face ziua mai bună. Åži asta nu-i nimic, dar ne face și pe noi, ca oameni, mai buni. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că zahărul chiar ne face mai "dulci", reducând posibilitatea ca noi să greșim și făcându-ne mai iertători și mai îngăduitori.

Specialiștii cu pricina cred că zahărul furnizează creierului "combustibilul" necesar pentru a distruge gândurile negre sau de răzbunare și face iertarea mult mai naturală decât am crede vreodată. Rezultatele testelor sunt prima dovadă care încearcă să demonstreze că iertarea este în strânsă legătură cu glucoza.

Studiile s-au făcut la Universitatea din Kentucky și au încercat să elucideze dilema conform căreia ar exista o legătură între simptomele și bolnavii de diabet și capacitatea de a ierta. Bolnavii de diabet sunt incapabili de a transforma zahărul sau glucoza în substanța de care ar avea nevoie creierul pentru a face un om să ierte. Prin urmare, studiile au demonstrat că bolnavii de diabet sunt mult mai neiertători și mai răzbunători. Una dintre întrebările cheie care le-a fost adresată acestora a fost dacă s-ar răzbuna pe un prieten dacă acesta ar divulga un secret despre ei. Răspunsul a fost DA aproape în unanimitate. În plus, ei nu ar fi ajutat niciodată o persoană care nu era tocmai pe placul lor.

Iertarea nu este singurul beneficiu pe care îl avem de pe urma zahărului. Acesta reduce stresul și ne face mai puțin agresivi sau certăreți.

Articole asemanatoare
diabet
Excesul de muncă predispune femeile, dar nu și bărbații, la o boală mortală
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate

1 Response

Comenteaza acest articol

Zahărul ne face mai iertători

by realitatea   1 min
1