Tabu
Image default
LIFESTYLE

Zahărul ne face mai iertători

O mică gustarică ce conține zahăr ne face ziua mai bună. Åži asta nu-i nimic, dar ne face și pe noi, ca oameni, mai buni. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că zahărul chiar ne face mai "dulci", reducând posibilitatea ca noi să greșim și făcându-ne mai iertători și mai îngăduitori.

Specialiștii cu pricina cred că zahărul furnizează creierului "combustibilul" necesar pentru a distruge gândurile negre sau de răzbunare și face iertarea mult mai naturală decât am crede vreodată. Rezultatele testelor sunt prima dovadă care încearcă să demonstreze că iertarea este în strânsă legătură cu glucoza.

Studiile s-au făcut la Universitatea din Kentucky și au încercat să elucideze dilema conform căreia ar exista o legătură între simptomele și bolnavii de diabet și capacitatea de a ierta. Bolnavii de diabet sunt incapabili de a transforma zahărul sau glucoza în substanța de care ar avea nevoie creierul pentru a face un om să ierte. Prin urmare, studiile au demonstrat că bolnavii de diabet sunt mult mai neiertători și mai răzbunători. Una dintre întrebările cheie care le-a fost adresată acestora a fost dacă s-ar răzbuna pe un prieten dacă acesta ar divulga un secret despre ei. Răspunsul a fost DA aproape în unanimitate. În plus, ei nu ar fi ajutat niciodată o persoană care nu era tocmai pe placul lor.

Iertarea nu este singurul beneficiu pe care îl avem de pe urma zahărului. Acesta reduce stresul și ne face mai puțin agresivi sau certăreți.

ARTICOLE SIMILARE

Secret Sister, păcăleala de pe Facebook de care trebuie să te ferești în prag de Sărbători

Andreea Damian

Schimbare radicala de look! Andreea Raicu a renuntat la parul lung

Societatea consideră naşterea naturală o ruşine – Instagram interzice pozele din timpul travaliului

realitatea

Brenciu îşi măreşte familia: vrea şi un fiu

5 lucruri care dau batai de cap oricarui sofer

realitatea

Bianca Dragusanu, criza de NERVI:” Iti dau doua picioare in gura. Prostul dracului”. Reactia lui Victor Slav!

1 comentariu

copaciu_simina 30 January 2012 at 17:44

Toti care se gandesc la un patrat de ciocolata ,inevitabil sunt mai calmi si mai zambitori

Răspunde

Scrie un comentariu