Tabu
LIFESTYLE

Zahărul ne face mai iertători

O mică gustarică ce conține zahăr ne face ziua mai bună. Åži asta nu-i nimic, dar ne face și pe noi, ca oameni, mai buni. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că zahărul chiar ne face mai "dulci", reducând posibilitatea ca noi să greșim și făcându-ne mai iertători și mai îngăduitori.

Specialiștii cu pricina cred că zahărul furnizează creierului "combustibilul" necesar pentru a distruge gândurile negre sau de răzbunare și face iertarea mult mai naturală decât am crede vreodată. Rezultatele testelor sunt prima dovadă care încearcă să demonstreze că iertarea este în strânsă legătură cu glucoza.

Studiile s-au făcut la Universitatea din Kentucky și au încercat să elucideze dilema conform căreia ar exista o legătură între simptomele și bolnavii de diabet și capacitatea de a ierta. Bolnavii de diabet sunt incapabili de a transforma zahărul sau glucoza în substanța de care ar avea nevoie creierul pentru a face un om să ierte. Prin urmare, studiile au demonstrat că bolnavii de diabet sunt mult mai neiertători și mai răzbunători. Una dintre întrebările cheie care le-a fost adresată acestora a fost dacă s-ar răzbuna pe un prieten dacă acesta ar divulga un secret despre ei. Răspunsul a fost DA aproape în unanimitate. În plus, ei nu ar fi ajutat niciodată o persoană care nu era tocmai pe placul lor.

Iertarea nu este singurul beneficiu pe care îl avem de pe urma zahărului. Acesta reduce stresul și ne face mai puțin agresivi sau certăreți.

ARTICOLE SIMILARE

Glumele pe seama emblemei Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia 2018

Cadouri de Paste ideale pentru iubita ta

realitatea

Mr. Bean şi-a părăsit soţia după un mariaj de 23 de ani. Vezi motivul

Claudia Motea a colindat Marea Adriatica la bordul unui yaht de lux

realitatea

ELENA UDREA – candidat la presedintie

Åžase motive să bei apă

realitatea

1 comentariu

copaciu_simina 30 January 2012 at 17:44

Toti care se gandesc la un patrat de ciocolata ,inevitabil sunt mai calmi si mai zambitori

Răspunde

Scrie un comentariu