Tabu
Image default
BEAUTYSlider

10 sfaturi pentru a-ți pregăti pielea și părul o dată cu schimbarea anotimpului

După concedii, dacă este necesar, repară efectele nocive ale verii și pregătește-ți pielea și părul pentru a face față schimbării de anotimp.

Vitaminizează-ți pielea

Restaurarea feței cu tratamente de vitamina C. Este ingredientul activ de referință pentru a lupta împotriva hiperpigmentării și pentru a preveni apariția petelor întunecate. Este un excelent antioxidant care previne îmbătrânirea tenului. În cele din urmă, vitamina C stimulează sinteza colagenului, făcând pielea mai plină. ÎlO poți folosi ca ser, înainte de hidratantul obișnuit sau poți alege o cremă de zi care o conține deja.

Păstrează o siluetă tonifiată

În fiecare zi, înainte de a merge la duș, fă un periaj uscat, pentru a stimula microcirculația și a promova drenajul limfatic în 5 minute. Lucrează în direcția limfei, adică urcând spre inimă. După duș, aplică ulei vegetal pe pielea încă umedă, masată de presiune dinamică, încercuind piciorul, apoi coapsa cu ambele mâini, de jos în sus. Poți utiliza, dacă preferi, o piatră Gua Sha, a cărei parte curbată reproduce acest gest.

Hidratează cât mai mult posibil

Pielea a fost abuzată de razele UV, de înot și de căldură și s-a deshidratat sever. Folosește esențe hidratante și seruri, deoarece aceste tratamente sunt foarte concentrate în ingrediente active. Aplică-le în fiecare dimineață înainte de crema de zi sau după-soare. Caută ingrediente precum acidul hialuronic sau factori naturali de hidratare, cum ar fi ureea, aminoacizii, mineralele … Pentru o acțiune expresă, aplică un strat gros de mască hidratantă.

Netezește textura pielii

Odată cu expunerea la soare, epiderma s-a îngroșat ușor: un fenomen natural care îi permite să se apere împotriva razelor UV. Scrubul este indicat în acest sens, pentru a evita îmbătrânirea pielii și pentru a păstra un bronz armonios și mai strălucitor mai mult timp. Pe față, poți utiliza o formulă enzimatică o dată pe săptămână. Și pe corp, unde pielea este mai rezistentă, exfoliantul de cereale este un bun aliat.

Răsfață-ți picioarele

Picioarlee au nevoie de moliciune. Înlătură celulele moarte de pe talpă și hidratează-le în fiecare seară cu un tratament pe bază de uree.

Repară părul

Aplică o mască hrănitoare: amestecă o banană, un gălbenuș de ou, o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline. Lasă masca să acționeze cel puțin 30 de minute înainte de clătire.

Ai grijă de unghiile tale

Dacă vara ai exagerat cu oja, fă o pauză timp de o săptămână. Hrănește-ți unghiile și cuticulele cu balsamuri sau uleiuri vegetale, care le redau suplețea.

Scurtează ușor lungimile părului

Uzate de frecare, înot și raze UV, lungimile și capetele trebuie reîmprospătate. Nu este nevoie să tai mult. Doi centimetri sunt suficienți pentru a le da un impuls.

Iluminează-ți părul

ACere-i coaforului să-ți vopsească doar câteva fire, cu una sau două nuanțe mai deschise decât culoarea ta naturală.

Ai grijă de buze

Slăbite de razele UV, aerul uscat și vânt, acestea trebuie să fie moi și suple. Exfoliază-le cu un exfoliant de zahăr, apoi acoperă-le cu un strat gros de balsam.

ARTICOLE SIMILARE

Dans ⎢ În culisele «One Shot», creația postumă a lui Ousmane Sy

Ciocîrlan

TREND ALERT | Geanta verii 2022 e din sticlă suflată

Andreea Damian

De ce iubim paltonul teddy bear

Andreea Damian

Emily Burghelea a aflat sexul celui de-al doilea copil. Modul inedit prin care a dat vestea

Andreea Damian

Delia, dezvăluiri uluitoare despre abuzurile din liceu: „Nu mai pot tolera glumele sexuale”

Andreea Damian

Micul dejun: ce să mănânc dimineața în funcție de nevoile mele

Andreea Damian

Scrie un comentariu