Tabu
FASHIONSlider

Jean Paul Gaultier este cel mai recent designer pe lista celor care interzic blana

Designerul spune că modul în care animalele sunt ucise este “absolut deplorabil” și interzice utilizarea blănurilor în colecțiile sale. El și-a anunțat decizia în direct, la televiziunea franceză.

Gaultier se alătură altor case de modă în eliminarea blănurilor din colecțiile lor, inclusiv Gucci, Versace, Burberry, Armani, Ralph Lauren, Michael Kors, Vivienne Westwood și Stella McCartney.
Mimi Bekhechi, directorul programelor internaționale de la PETA, a declarat: “Această decizie este un semn al schimbării vremurilor, deoarece majoritatea oamenilor nu mai doresc să poarte nimic de la animale care au fost ucise cu cruzime, electrocutate, sau prinse în capcane de oțel astfel încât să moară încet și dureros.”
Ea a adăugat: “Blana astăzi este la fel de moartă ca bietele animale de la care a fost furată, iar orice designer care nu realizează asta pot să renunțe de pe acum la jobul lor”.

Vestea unei interdicții a folosirii blănurilor urmează unei presiuni pe termen lung din partea PETA asupra designerului francez. Un protestatar de la PETA a luat cu asalt spectacolul Gaultier în martie 2003, moment în care asistentul designerului a aruncat o pătură de blană peste activist.

“Jean Paul Gaultier tocmai a anunțat că nu mai vinde blană! Amintiți-vă momentul în care am invadat magazinul @ JPGaultier în #Paris. Vindea o fustă “de voal” (da!) Cu blană din coadă de miel și multe alte blănuri. pic.twitter.com/n9dGSBFD5A” – a scris Ingrid Newkirk, președintele PETA pe Instagram după anunțul designerului.

ARTICOLE SIMILARE

Cand putem folosi gri metalic in machiaj?

realitatea

Jorge a recunoscut totul: și-a înșelat soția. Care a fost motivul

Andreea Damian

A murit tatăl lui Michael Jackson. Joe Jackson avea 89 de ani

Andreea Damian

Tendințe: descoperă cele 10 piese esențiale ale anului 2020

Andreea Damian

Desuuri super-hot pentru sezonul rece

6 moduri de a folosi produsele expirate în loc să le arunci

Andreea Damian

Scrie un comentariu