Tabu
FASHIONSlider

Jean Paul Gaultier este cel mai recent designer pe lista celor care interzic blana

Designerul spune că modul în care animalele sunt ucise este “absolut deplorabil” și interzice utilizarea blănurilor în colecțiile sale. El și-a anunțat decizia în direct, la televiziunea franceză.

Gaultier se alătură altor case de modă în eliminarea blănurilor din colecțiile lor, inclusiv Gucci, Versace, Burberry, Armani, Ralph Lauren, Michael Kors, Vivienne Westwood și Stella McCartney.
Mimi Bekhechi, directorul programelor internaționale de la PETA, a declarat: “Această decizie este un semn al schimbării vremurilor, deoarece majoritatea oamenilor nu mai doresc să poarte nimic de la animale care au fost ucise cu cruzime, electrocutate, sau prinse în capcane de oțel astfel încât să moară încet și dureros.”
Ea a adăugat: “Blana astăzi este la fel de moartă ca bietele animale de la care a fost furată, iar orice designer care nu realizează asta pot să renunțe de pe acum la jobul lor”.

Vestea unei interdicții a folosirii blănurilor urmează unei presiuni pe termen lung din partea PETA asupra designerului francez. Un protestatar de la PETA a luat cu asalt spectacolul Gaultier în martie 2003, moment în care asistentul designerului a aruncat o pătură de blană peste activist.

“Jean Paul Gaultier tocmai a anunțat că nu mai vinde blană! Amintiți-vă momentul în care am invadat magazinul @ JPGaultier în #Paris. Vindea o fustă “de voal” (da!) Cu blană din coadă de miel și multe alte blănuri. pic.twitter.com/n9dGSBFD5A” – a scris Ingrid Newkirk, președintele PETA pe Instagram după anunțul designerului.

ARTICOLE SIMILARE

Andra și Cătălin Măruță, desființați pe TikTok de o influenceriță, după ce fiica lor, Eva, a fost criticată pentru rolul din filmul „Tati part-time”

Andreea Damian

Corina Vlădescu la Oxford Fashion Week

realitatea

Maia Morgenstern la The Woman, Conferinta de Leadership Feminin, Cluj-Napoca

realitatea

Lily Allen dezvăluie că a fost agresată sexual de către directorul studioului de înregistrări

realitatea

Cum a scris Chuck Palahniuk – Fight Club: „Niciun capitol nu a fost mai lung decât un videoclip”

realitatea

Poate Botox-ul să îți controleze plăcerea sexuală? Se pare că da

realitatea

Scrie un comentariu