Tabu
Image default
HEALTH Slider

6 alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată înainte de a mânca

Din motive igienice dar și sanitare, este de preferat să speli fructele și legumele înainte de a le consuma. Dar această regulă este valabilă pentru toată lumea?

Mere, roșii, salată sau chiar orez. Înainte de a începe să pregătiți o masă, există un număr mare de alimente pe care este recomandat să le spălați sau cel puțin să le treceți sub jetul de apă. Din motive de igienă, dar și pentru a scăpa de orice reziduuri de pesticide, acest pas este uneori chiar esențial. Cu toate acestea, ar trebui să se spele toate alimentele înainte de a fi gătite sau consumate? În realitate, acest gest poate fi uneori inutil sau poate avea chiar efectul complet opus celui căutat. Iată de ce!

Nu spălați niciodată puiul

Poate primul pe lista de alimente care nu ar trebui spălate niciodată se află puiul. Dacă vi se poate părea esențial să-l spălați, să știți că este greșit. Puiul crud este foarte fragil și conține deja un număr mare de bacterii în carne. Când îl spălați, permiteți proliferarea bacteriilor pe întreaga sa suprafață. Cu toate acestea, aceste bacterii nu sunt întotdeauna sensibile la căldură și este posibil să nu moară când sunt fierte. Aceasta este o preocupare reală pentru sănătate, deoarece proliferarea bacteriană poate fi cauza infecțiilor precum salmoneloza sau E. Coli. Dacă doriți cu adevărat să vă curățați puiul înainte de a-l găti, folsiți suc de lămâie sau oțet.

*Rețineți că acest lucru se aplică și cărnii în general care, fiind un produs proaspăt, poate fi pus direct în tigaie.

Nu spălați ouăle

Din motive destul de similare cu cele ale puiului, se recomandă insistent să nu spălați ouăle. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, coaja de ou nu este o barieră etanșă 100%. Este chiar destul de poros. Când vă spălați ouăle, distrugeți filmul protector care le acoperă. Cu toate acestea, atunci când cochilia expusă intră în contact cu apa, aceasta este supusă proliferării bacteriene. Din nou, există riscul de contaminare cu salmonella care poate fi ușor evitat. Dacă oul tău este puțin murdar și te deranjează cu adevărat, poți oricând să freci cochilia cu o pensulă mică înainte de a prepara micul dejun.

Nu spălați ciupercile

Nu este neobișnuit să cumperi ciuperci și să le găsești încă pline de pământ. Prin urmare, primul reflex este să le spălați cu multă apă pentru a scăpa de murdărie. Cu excepția faptului că atunci când spălați ciupercile proaspete, acestea reacționează exact ca un burete de vase: se îmbibă în apă. Din păcate, odată apoase, devin fade. De obicei, ciupercile pe care le cumpărați au fost pasteurizate și, prin urmare, sunt deja destul de curate.

Nu spălați ceapa

Ceapa ajunge acasă deja bine protejată de un strat destul de gros de coji. Toată murdăria pe care o puteau conține s-a lipit de suprafața lor exterioară și, prin urmare, nu a intrat în contact cu partea comestibilă. O puteți pune în continuare în apă pentru a diminua efectul lor asupra glandelor lacrimale.

*Rețineți că acest lucru se aplică și usturoiului.

Mai presus de toate, nu spălați avocado

Ascunsă sub pielea sa neagră, granulată, pulpa de avocado este destul de sigură. Coaja sa este atât de densă încât acționează ca o barieră împotriva tuturor agresiunilor externe și împotriva pesticidelor. Acest lucru face ca principiul spălării să fie inutil.

Nu este nevoie să spălați fructele a căror coajă nu este mâncată

La fel ca în cazul cepei și al avocado-ului, mai multe fructe sunt protejate de coajă. Aceasta din urmă nu este comestibilă și, prin urmare, trebuie îndepărtată și aruncată înainte ca fructele să poată fi consumate. Aceasta înseamnă că partea pe care o veți mânca este complet sănătoasă. Nu este nevoie să vă spălați portocalele, kiwi, pepenii, bananele sau chiar mango. Aceste fructe sunt foarte bine izolate de microbi și pesticide de coaja lor.

ARTICOLE SIMILARE

Concurs incheiat! Vara asta gatesti cu Vegeta si Eva! Fii unul din cei 3 castigatori!

realitatea

Cloffice | Soluția practică să-ți amenajezi biroul de acasă

Andreea Damian

Fran Lebowitz ⎪ Stilul vestimentar ca oglindă a personalității

Ciocîrlan

Jocul murdar al Angelinei Jolie! Cum a încercat să-l îndepărteze pe Brad Pitt de copii

Andreea Damian

Încălzitorul pentru nas, ideal pentru iarnă. Ai purta așa ceva după ce se lasă frigul?

Andreea Damian

Denzel Washington, Isabelle Huppert și Daniel Day-Lewis, cei mai buni actori ai secolului conform New York Times

Ciocîrlan

Scrie un comentariu