Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

8 tipuri de persoane extrem de toxice – cum le facem față?

Oamenii pe care îi prețuim și îi ținem aproape ar putea să ne țină trateze cu negativitatea și manipularea lor. De fapt, un studiu ne-a arătat că oamenii cu care ne înconjurăm determină dacă reușim sau nu în viață. Din fericire, există modalități de a face față acestor oameni toxici.

Cum faceți față diferitelor tipuri de oameni dificili, cu câteva sfaturi esențiale!

Regine dramatice

Reginele dramatice sunt genul de oameni care te atrag în problemele și melodramele lor cerându-ți ajutorul. Cu cât îi ajuți mai mult, poți începe să observi că problemele lor nu au sfârșit și că este pur și simplu modul lor de viață. Trebuie pur și simplu să stabiliți limite. Acest lucru poate însemna să devii mai puțin disponibil, să vă întâlniți mai rar sau chiar să spui că nu vrei să-i ajuți de data aceasta. Evitând să-i întrebi cum se simt și să nu-i împărtășești drama, poți stabili o relație mai sănătoasă cu ei. Uneori, distanța este adesea necesară pentru propria sănătate.

Oameni care nu apreciază niciodată efortul tău

Se poate întâmpla că indiferent cât de multe faci pentru ei sau cât de greu încercăm, noi pur și simplu nu putem mulțumi unii oameni. Acesta poate fi un partener, un prieten sau un șef. Când acest lucru continuă să se întâmple, ar fi bine să-ți pui câteva întrebări importante și să faci câteva schimbări în atitudinea ta. Începe prin a te întreba de ce dorești să îi ajuți. Dacă descoperi că este mai degrabă frica de respingere, atunci cel mai bine este să începi să spui nu. Învățând să spui nu, te va ajuta să spui ceea ce îți dorești și te va scoate dintr-un ciclu vicios.

Negativiștii

Te critică mereu. Probabil simți că acești oameni nu te iau în serios pentru că îți pun mereu la îndoială alegerile și abilitățile. Poți face față acestora ignorând sfaturile lor (nedorite). Le poți spune că nu te interesează ideile lor și, atunci când o fac, ar trebui să le răspunzi obiecțiilor și negativității lor. Acest lucru se poate face arătându-le că greșesc. S-ar putea să constați chiar că trebuie să îi elimini din viața ta, dacă devin prea toxici.

Manipulatorul

Este interesat doar de el însuți și va folosi un dezechilibru de putere pentru a se asigura că obține ceea ce vrea. Acest lucru se poate face în multe feluri. Atenție, pot fi oameni periculoși și dăunători. Este important pentru tine să-ți amintești că nu tu ești problema, eo pur și simplu sunt nerezonabili. Poți să le reamintești acest lucru punându-le întrebări de genul „Ți se pare rezonabil?”.

Oamenii care cred că ar trebui să fii altcineva

Poate că este un părinte sau un prieten apropiat. Te poate face să te simți inadecvat și vinovat pentru că ești fidel cu tine însuți, iar mințirea celorlalți despre cine ești cu adevărat poate fi deranjant și epuizant. În schimb, lasă-i să decidă dacă vor să te accepte pentru ceea ce ești. Nu trebuie să mulțumești pe toată lumea.

Prietenii neiertători

Acesta este genul de prieten care îți amintește în mod constant de greșelile și eșecurile din trecut. Asta poate însemna că trăiești cu un sentiment continuu de vinovăție pentru ceva ce s-a întâmplat deja și nu poate fi schimbat. Primul pas este să începeți să vă iertați reciproc. Acest lucru vă poate ajuta să vă vindecați de greșelile din trecut, precum și să vă oferiți spațiul pentru a le accepta și a continua cu viața voastră.

Bârfitorii

Cu toții avem un prieten care nu poate păstra un secret. Deși uneori acest lucru poate fi inofensiv și inocent, poate fi, de asemenea, un semn că avem un prieten toxic. Dacă vorbesc de rău pe alți oameni și îți dezvăluie secretele lor, atunci este probabil că fac același lucru pe la spatele tău cu tine. Pur și simplu nu mai împărtășește cu ei detaliile și secretele personale. S-ar putea să descoperi că încearcă din răsputeri să scoată din tine o poveste bună, atrăgându-te cu poveștile altor oameni.

Mincinoșii

Cu toate minciunile lor, le este greu să-și mențină poveștile și vor începe în cele din urmă să se contrazică. Indicați-le aceste neconcordanțe pentru a le informa că i-ați prins cu minciuna.

ARTICOLE SIMILARE

Activiştii au transformat zidul lui Trump de la granița dintre SUA și Mexic într-un loc de joacă

Andreea Damian

Pisicile îşi recunosc numele dar probabil aleg să îşi ignore stăpânul

Andreea Damian

Ruth Wilson spune că a părăsit serialul The Affair din cauza scenelor nud și a mediului „foarte toxic”

Dora Constantinovici

Aerul poluat poate provoca pierderea părului

Andreea Damian

O actriță faimoasă a născut pentru a cincea oară, la o vârstă înaintată

Andreea Damian

Fotomodelul Bar Refaeli are probleme mari cu legea

Andreea Damian

Scrie un comentariu