Tabu
CULTURESlider

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, nu crede că Elon Musk ar trebui să colonizeze Marte

Cel mai bogat om din lume spune că își investește milioanele pentru a crea un “Mark Zuckerberg de spațiu”, nu pentru a coloniza alte planete.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a spus că dorește să-și folosească banii pentru a construi infrastructura necesară pentru a face spațiul accesibil pentru startupuri și nu să trimită oameni pe Marte. Vorbind la un eveniment privat, Bezos a spus că Blue Origin – compania sa spațială este “cea mai importantă lucrare” a lui de până acum. Dar că reușita lui este posibilă numai prin lichidarea în fiecare an acțiuni în valoare de 1 miliard de dolari de la Amazon pentru a finanța Blue Origin.

Alte organizații spațiale, cum ar fi SpaceX lui Elon Musk și Virgin Galactic a lui Richard Branson, necesită o finanțare similară din partea susținătorilor lor miliardari, datorită unor costuri imense de intrare în industria spațială. Bezos a declarat că lansările unor start-up-uri în spațiu nu sunt în prezent în măsură să înflorească în același mod în care au făcut-o odinioară Amazon și Facebook, deoarece infrastructura care a facilitat astfel de firme de tehnologie nu există încă pentru spațiu.

Pentru a face același lucru și pentru industria spațială, cel mai bogat om din lume a spus că va investi milioane de euro pentru a permite în viitor prosperitatea întreprinderilor mici în industria spațială.

“Mark Zuckerberg a început o companie în camera căminului său – o companie care acum valorează o jumătate de trilion de dolari”, a declarat Bezos, potrivit Business Insider. “Cum obții astfel de inovații antreprenoriale în spațiu? Trebuie să reduci prețul de admitere . Vreau să ajut generațiile viitoare să aibă un antreprenoriat dinamic în spațiu – să aibă acces la infrastructură”, a spus el.

Blue Origin a efectuat deja câteva zboruri de succes iar compania intenționează să o folosească pentru a duce oamenii în spațiu în cursul acestui an. În ciuda ambițiilor similare ale SpaceX și Virgin Galactic, Bezos a insistat la evenimentul din New York că nu este un concurs, spunând: “Vom zbura când vom fi gata”. De asemenea, el a declarat că scopul său pentru cucerirea spațiului este diferit de cel al lui Musk, care a declarat în mod constant că vrea să trimită oameni să trăiască pe Marte.

Musk a prezis anul trecut că există șanse de 70% ca el însuși să meargă pe Marte. Bezos a spus că are o viziune diferită pe termen lung asupra omenirii care implică mutarea industriei grele și a producției de energie în spațiu tocmai pentru a proteja Pământul.

ARTICOLE SIMILARE

Primul avion electric a fost testat cu succes în Canada

Andreea Damian

Ramona Olaru l-a umilit în public pe Cătălin Cazacu. Incredibil ce i-a făcut fostului iubit, de față cu toată lumea

Andreea Damian

Cum ne-ar ajuta săptămâna de lucru mai scurtă să rezolvăm criza climatică?

Andreea Damian

Deltacron | O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Cipru

Andreea Damian

Jennifer Aniston a mâncat același fel de mâncare timp de 10 ani, în timpul filmărilor pentru Friends

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 23 mai

realitatea

Scrie un comentariu