Tabu
LIFESTYLESlider

Cerb găsit mort în Thailanda cu 7 kg de plastic și lenjerie intimă în stomac

Nu mai puțin de 7 kilograme de plastic au fost găsite în stomacul unui cerb mort într-un parc național din Thailanda. Animalul avea în stomac inclusiv chiloți, pliculețe de cafea, un prosop mic și ambalaje de la tăiței instant.

Țara din sud-estul Asiei este una dintre cei mai mari consumatori de plastic din lume, thailandezii folosind până la 3.000 de pungi de plastic de unică folosință pe an, fie pentru ambalarea mâncărurilor pe care le vând sau cumpără pe stradă, fie pentru ambalarea alimentelor pe care le cumpără din supermarketuri. Potrivit Greenpeace, 75 de miliarde de pungi de plastic se aruncă anual în Thailanda.

Animalele marine precum țestoasele și dugongii au murit sufocate de deșeuri, iar autopsiile au arătat că plasticul descoperit în stomac a dus la moartea lor. Cerbul găsit mort într-un parc național din provincia Nan, la aproximativ 630 km la nord de capitala Bangkok avea 10 ani, spun oficialii thailandezi. O autopsie a descoperit „pungi de plastic în stomac, care este una dintre cauzele morții sale”, a declarat Kriangsak Thanompun, unul din responsabilii Parcului Național Khun Satha.

În stomacul cerbului s-au găsit pliculețe de cafea, ambalaje de la tăițeii instant, un mic prosop, precum și lenjerie intimă. Cu câteva luni în urmă, tot în Thailanda, cazul unui pui de dugong care a murit după ce a mâncat plastic a stârnit multă emoție în rândul publicului. „Moartea cerbului sălbatic este o altă tragedie”, a spus Kriangsak.

Oficialii rezervației unde a fost găsit cerbul mort au promis că vor pune în practică un plan pentru a-i face pe oameni să strângă plasticul și alte gunoaie din zona parcului național.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arata fiica secreta a Printesei Lia!

realitatea

8 reguli de care să ții cont atunci când îți cumperi ochelari de soare

Andreea Damian

Ai uitat cum să te îmbraci la birou? Ghid de stil

Andreea Damian

Cum să îți pregătești dulapul de primăvară/vară

realitatea

Noul Val cinematografic romanesc: ce este, ce inseamna si incotro se indreapta

realitatea

Cum ar fi arătat stelele muzicii dacă ar mai fi trăit și azi. GALERIE FOTO

Andreea Damian

Scrie un comentariu