Tabu
LIFESTYLESlider

Vremea rece din România grăbește extinderea epidemiei COVID-19

Un studiu recent realizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) arată că răspândirea noului coronavirus este mai accelerată în țările unde temperaturile sunt situate între 3 și 17 grade Celsius.

Iar România trece printr-un episod de vreme rece în aceste zile. Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme rea, care a dus la prăbușirea temperaturilor până sub zero, cel puțin până miercuri. Dar chiar dacă vremea se va încălzi ulterior, temperaturile maxime se vor situa la aproximativ 16-18 grade, potrivit prognozei, adică la limita superioară indicată de studiu.

„Acolo unde temperaturile erau mai reci, numărul de cazuri a început să crească rapid”, spune pentru New York Times Qasim Bukhari, neurolog și statistician la prestigioasa universitate. „Putem vedea asta în Europa, chiar dacă sistemul de sănătate de acolo este printre cele mai bune din lume”, adaugă el. Efectul diferențelor de temperatură este vizibil și în SUA. În vreme ce în state ca New York, Colorado sau Washington, epidemia a explodat, virusul se mișcă mai încet în Arizona, Florida sau Texas, state sudice.

Studiul nu a trecut printr-o evaluare științifică, toate aceste concluzii putând fi influențate și de factori precum restricțiile de călătorie impuse de autorități, măsurile de distanțare socială, numărul de teste făcute.

ARTICOLE SIMILARE

Brooke Shields, topless la 56 de ani. Fotografii neretușate!

Andreea Damian

Ce (NU) ai voie sa faci in Vinerea si Sambata Mare inainte de Paste!

realitatea

Cele mai frumoase ornamente pentru bradul de Crăciun

Ciocîrlan

Alain Delon și-a exprimat ultimele dorințe înainte să moară

Andreea Damian

Dana Rogoz, facuta praf: “Se vrea a doua Andreea Esca, dar nu poate”

Nuntă mare în showbiz! Și-a convins iubitul să o ia de soție după 13 ani de relație

Andreea Damian

Scrie un comentariu