Tabu
LIFESTYLESlider

Ce au în comun oamenii fericiți?

Cu toții ne dorim ca viața noastră de familie să fie cât mai fericită – iar acum cercetătorii au identificat unele dintre caracteristicile și abilitățile personale care sunt cel mai probabil să creeze o casă armonioasă.

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Rochester, care au analizat peste 43.000 de persoane, a arătat care sunt trăsăturile cheie de personalitate care pot garanta fericirea în cuplu și familie.

Cercetarea a arătat că cea mai importantă este flexibilitatea psihologică. Această trăsătură e de folos atunci când apar problemele și e cea care face ca relația să nu se rupă, arată Science Alert.

Cercetarea, în fapt o trecere în revistă a mai multor studii, nu mai puțin de 174, a avut la bază răspunsurile a 43.952 de persoane – un lot de subiecți nu tocmai mic.

A reieșit că persoanele prezente 100% în relație, flexibile din punct de vedere emoțional, mai cu seamă în situațiile „provocatoare”, nu doar că reușesc să aibă o viață amoroasă sau de familie mai bună, dar întăresc relația în care se află, o îmbogățesc, a explicat psihologul Ronald Rogge, de la universitatea menționată.

Aceștia sunt oamenii care reușesc să aibă legături profunde și să dea o dinamică bună relațiilor în care se află.

Pentru a fi flexibil din punct de vedere emoțional, trebuie să existe deschidere, acceptare a experiențelor, fie ele bune sau rele, și a fi 100% prezent, nu doar fizic.

Trebuie să existe gânduri și sentimente, dar nu obsesive, o perspectivă de ansamblu a lucrurilor, valori bine stabilite, care să nu fie neglijate, mersul în aceeași direcție, către un scop stabilit, în ciuda dificultăților ce pot apărea, după cum se arată într-un raport publicat de Journal of Contextual Behavioral Science.

ARTICOLE SIMILARE

Regele modei Giorgio Armani, omul care a îmbrăcat Hollywood-ul

Andreea Damian

Delia a răbufnit atunci când a aflat de moartea Anei, femeia sfâșiată de câini în București

Andreea Damian

Scandalul continua! Sotul lui Ellie White si-a luat lucrurile si a plecat de acasa!

LINOTIP ⎪ „Corpul Resursă” cu Arcadie Rusu

Ciocîrlan

E OFICIAL! El este NOUL IUBIT al Andreei Mantea

Săptămânal Tabu: Scoția, teatru, Bran , Kapitalism și Undertone

realitatea

Scrie un comentariu