Tabu
Image default
HEALTHSlider

Această rutină de exerciții fizice nu este doar eficientă, ci și economisitoare de timp

Antrenamentul de rezistență este un mod din ce în ce mai popular de a consolida puterea mușchilor, de a pierde în greutate și de a vă forma silueta. Dar, în ciuda numeroaselor sale avantaje, poate consuma și timp – motiv pentru care mulți pasionați de fitness au început să încorporeze „superseturi” în rutinele de exerciții fizice.

Superseturile sunt o metodă de antrenament de foarte mare intensitate. Antrenamentele clasice cu greutăți sunt făcute în seturi de sine stătătoare. Un set înseamnă o serie de repetări, 8-12 la rând de exemplu, apoi te oprești să te odihnești un minut sau mai mult și repeți setul. Superseturile sunt o metodă avansată de antrenament, în care faci două exerciții la rînd, fără niciun pic de pauză între ele. Sunt ideale pentru cei care vor să obosească mușchiul cât mai mult, într-un timp cât mai scurt.

Atunci când sunt realizate corect, superseturile au potențialul de a vă ajuta să vă construiți forța și mușchii – totul în timp ce petreceți mai puțin timp în sală.

Uneori numite seturi împerecheate, superseturile sunt o formă de antrenament de forță în care efectuați un set de repetări de obicei de două exerciții, spate-în-spate cu odihnă minimă sau chiar deloc. Exercițiile ar trebui să vizeze și grupurile musculare opuse – și anume agoniștii (mușchii generatori de forță) și antagoniștii (mușchiul care se relaxează atunci când agonistul se contractă).

Mulți oameni efectuează superseturi incorect. Ei cred că superseturile sunt identice cu seturile compuse, în care două exerciții care implică același grup muscular sunt efectuate spate-în-spate.

Sau se confundă cu antrenamentul de contrast, în care două exerciții similare sunt împerecheate pentru a crește puterea, primul efectuat cu o sarcină mai mare, în timp ce al doilea este efectuat exploziv cu o sarcină mai ușoară – cum ar fi genuflexiunile grele, urmate de salturi verticale.

Avantajele superseturilor

Pe baza cercetărilor actuale , se pare că superseturile pot fi o modalitate eficientă în timp de a dezvolta dimensiunea și forța mușchilor pe termen scurt atunci când sunt realizate corect. Superseturile sunt mai rapide (se fac în 31 de minute spre deosebire de 40).

De asemenea, au descoperit că superseturile impuneau corpului să utilizeze mai multă energie stocată (cum ar fi grăsimile și carbohidrații) în timpul exercițiului și pentru o oră după aceea. Acest lucru ar putea crește în cele din urmă arderea grăsimilor și poate duce chiar la creșterea musculară, deoarece superseturile înseamnă că se lucrează mai mult.

Superseturile pot fi, de asemenea, mai puțin obositoare decât seturile tradiționale.

De remarcat faptul că duperseturile folosesc intensități de exerciții diferite și fac ca oamenii să ridice volume diferite de greutăți, ceea ce face dificilă compararea corectă a rezultatelor.

ARTICOLE SIMILARE

Bacteriile fac „striptease” pentru a păcăli antibioticele și supraviețuiesc astfel

realitatea

Gerard Butler, pentru prima oară la braț cu iubita, pe covorul roșu de la Oscaruri

Andreea Damian

CEO-ul Google susține reglementarea Inteligenței Artificiale pentru a limita „consecințele negative”

realitatea

De ce stresul provoacă încărunţirea părului. Explicația neașteptată a cercetătorilor

Andreea Damian

Motivul incredibil pentru care Daniela Gyorfi și George Tal nu se căsătoresc. Sunt împreună de 15 ani

Andreea Damian

Elisabeta a II-a, târâtă într-un nou scandal. Ce legătură există cu Vladimir Putin

Andreea Damian

Scrie un comentariu