Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Ce au în comun oamenii fericiți?

Cu toții ne dorim ca viața noastră de familie să fie cât mai fericită – iar acum cercetătorii au identificat unele dintre caracteristicile și abilitățile personale care sunt cel mai probabil să creeze o casă armonioasă.

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Rochester, care au analizat peste 43.000 de persoane, a arătat care sunt trăsăturile cheie de personalitate care pot garanta fericirea în cuplu și familie.

Cercetarea a arătat că cea mai importantă este flexibilitatea psihologică. Această trăsătură e de folos atunci când apar problemele și e cea care face ca relația să nu se rupă, arată Science Alert.

Cercetarea, în fapt o trecere în revistă a mai multor studii, nu mai puțin de 174, a avut la bază răspunsurile a 43.952 de persoane – un lot de subiecți nu tocmai mic.

A reieșit că persoanele prezente 100% în relație, flexibile din punct de vedere emoțional, mai cu seamă în situațiile „provocatoare”, nu doar că reușesc să aibă o viață amoroasă sau de familie mai bună, dar întăresc relația în care se află, o îmbogățesc, a explicat psihologul Ronald Rogge, de la universitatea menționată.

Aceștia sunt oamenii care reușesc să aibă legături profunde și să dea o dinamică bună relațiilor în care se află.

Pentru a fi flexibil din punct de vedere emoțional, trebuie să existe deschidere, acceptare a experiențelor, fie ele bune sau rele, și a fi 100% prezent, nu doar fizic.

Trebuie să existe gânduri și sentimente, dar nu obsesive, o perspectivă de ansamblu a lucrurilor, valori bine stabilite, care să nu fie neglijate, mersul în aceeași direcție, către un scop stabilit, în ciuda dificultăților ce pot apărea, după cum se arată într-un raport publicat de Journal of Contextual Behavioral Science.

ARTICOLE SIMILARE

Cea mai grasa femeie din Romania e gravida in 8 luni! Cine e tatal

Bianca Dragusanu, schimbare radicala de look, inainte de nunta

Celine Dion, fără machiaj la 51 de ani, în videoclipul noului ei single, „Imperfections“

Andreea Damian

Fiica lui Paul Walker, mesaj SFASIETOR: “As vrea sa ma trezesc din COSMAR!”

Gestul disperat al unui koala: s-a căţărat pe bicicleta unui turist din Australia ca să-i ceară apă

Andreea Damian

Filmul documentar despre viața lui Michael Schumacher de la Formula 1 e aproape gata

realitatea

Scrie un comentariu