Tabu
LIFESTYLESlider

Ce au în comun oamenii fericiți?

Cu toții ne dorim ca viața noastră de familie să fie cât mai fericită – iar acum cercetătorii au identificat unele dintre caracteristicile și abilitățile personale care sunt cel mai probabil să creeze o casă armonioasă.

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Rochester, care au analizat peste 43.000 de persoane, a arătat care sunt trăsăturile cheie de personalitate care pot garanta fericirea în cuplu și familie.

Cercetarea a arătat că cea mai importantă este flexibilitatea psihologică. Această trăsătură e de folos atunci când apar problemele și e cea care face ca relația să nu se rupă, arată Science Alert.

Cercetarea, în fapt o trecere în revistă a mai multor studii, nu mai puțin de 174, a avut la bază răspunsurile a 43.952 de persoane – un lot de subiecți nu tocmai mic.

A reieșit că persoanele prezente 100% în relație, flexibile din punct de vedere emoțional, mai cu seamă în situațiile „provocatoare”, nu doar că reușesc să aibă o viață amoroasă sau de familie mai bună, dar întăresc relația în care se află, o îmbogățesc, a explicat psihologul Ronald Rogge, de la universitatea menționată.

Aceștia sunt oamenii care reușesc să aibă legături profunde și să dea o dinamică bună relațiilor în care se află.

Pentru a fi flexibil din punct de vedere emoțional, trebuie să existe deschidere, acceptare a experiențelor, fie ele bune sau rele, și a fi 100% prezent, nu doar fizic.

Trebuie să existe gânduri și sentimente, dar nu obsesive, o perspectivă de ansamblu a lucrurilor, valori bine stabilite, care să nu fie neglijate, mersul în aceeași direcție, către un scop stabilit, în ciuda dificultăților ce pot apărea, după cum se arată într-un raport publicat de Journal of Contextual Behavioral Science.

ARTICOLE SIMILARE

CASNICA e cea mai sexy ROMANCA de pe internet! FOTO!

Victoria Beckham a vorbit în sfârșit despre divorțul de David

Andreea Damian

Prima convorbire telefonică

realitatea

Cum va arăta mașina ta de spălat peste 90 de ani?

realitatea

FIUL secret al sotului DANEI ROGOZ

Ce se întâmplă cu adevărat dacă dormi cu sutienul pe tine noaptea

Andreea Damian

Scrie un comentariu