Tabu
PEOPLESlider

A murit „mama telenovelelor”!

Delia Fiallo, supranumită „mama telenovelelor”, s-a stins din viață la Miami, la vârsta de 96 de ani. Vestea a fost confirmată chiar de nora sa.

Delia Fiallo a marcat prin scenariile sale cultura populară hispano-americană din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Ea şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, înainte de a scrie în 1957 primul scenariu destinat televiziunii.

Delia Fiallo

Considerată de fanii săi „mama telenovelei latino-americane”, aceasta şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, iar în 1957 a debutat în televiziune. A părăsit Cuba în 1966 și s-a stabilit în Miami, SUA, dar a locuit o vreme și în Venezuela.

A fost căsătorită cu directorul de radio Bernardo Pascual, timp de 67 de ani, până la moartea acestuia din martie 2019. Scenarista a avut cinci copii și 13 nepoți. Într-un interviu pentru AFP din 2018, Delia Fiallo a spus că vrea ca lumea să-şi amintească de ea „ca de o persoană care a iubit mult şi care a fost foarte iubită”.

Delia Fiallo a lucrat cu posturile de televiziune venezuelene, după ce a părăsit regimul comunist cubanez pentru Miami în 1966, la seriale precum „Lucrecita” în 1967, sau la succesele mondiale precum „Emeralda”, „Leonela”, „Cristal” şi „Kassandra”, scrie News.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle a fost botezată în ritul Bisericii Anglicane, în secret

Andreea Damian

Gabriela Prisăcariu şi Dani Oțil au dezvăluit ce nume au ales pentru fiul lor

Andreea Damian

Cine e Tammie Jo Shults, femeia care a evitat o catastrofă aviatică

Andreea Damian

Sia, gest impresionant: a plătit cumpărăturile tuturor clienților dintr-un magazin de Ziua Recunoștinței

Andreea Damian

Meteorologii americani îngrijorați de 5G – în România Strategia 5G a fost aprobată

Dora Constantinovici

Cine este și cum arată iubitul Danielei Crudu. Cei doi vor avea un copil împreună – FOTO

Andreea Damian

Scrie un comentariu