Tabu
PEOPLESlider

A murit „mama telenovelelor”!

Delia Fiallo, supranumită „mama telenovelelor”, s-a stins din viață la Miami, la vârsta de 96 de ani. Vestea a fost confirmată chiar de nora sa.

Delia Fiallo a marcat prin scenariile sale cultura populară hispano-americană din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Ea şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, înainte de a scrie în 1957 primul scenariu destinat televiziunii.

Delia Fiallo

Considerată de fanii săi „mama telenovelei latino-americane”, aceasta şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, iar în 1957 a debutat în televiziune. A părăsit Cuba în 1966 și s-a stabilit în Miami, SUA, dar a locuit o vreme și în Venezuela.

A fost căsătorită cu directorul de radio Bernardo Pascual, timp de 67 de ani, până la moartea acestuia din martie 2019. Scenarista a avut cinci copii și 13 nepoți. Într-un interviu pentru AFP din 2018, Delia Fiallo a spus că vrea ca lumea să-şi amintească de ea „ca de o persoană care a iubit mult şi care a fost foarte iubită”.

Delia Fiallo a lucrat cu posturile de televiziune venezuelene, după ce a părăsit regimul comunist cubanez pentru Miami în 1966, la seriale precum „Lucrecita” în 1967, sau la succesele mondiale precum „Emeralda”, „Leonela”, „Cristal” şi „Kassandra”, scrie News.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Anamaria Prodan are un nou iubit: „Mă așteaptă până divorțez”

Andreea Damian

3 site-uri cu produse si servicii de care orice femeie are nevoie

realitatea

Madonna face o declarație puternică împotriva violenței și armelor în clipul “God Control”

realitatea

Andreea Raicu, îngrijorată de ce se întâmplă în lume cu coronavirusul

Tabu Tabu

Necazurile se țin lanț de Lidia Vadim Tudor! Fiica „Tribunului”, de urgență la spital

Andreea Damian

Antonia și Giulia au ieșit din izolare la soare cu noile silicoane

Tabu Tabu

Scrie un comentariu