Tabu
Image default
PEOPLE Slider

A murit „mama telenovelelor”!

Delia Fiallo, supranumită „mama telenovelelor”, s-a stins din viață la Miami, la vârsta de 96 de ani. Vestea a fost confirmată chiar de nora sa.

Delia Fiallo a marcat prin scenariile sale cultura populară hispano-americană din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Ea şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, înainte de a scrie în 1957 primul scenariu destinat televiziunii.

Delia Fiallo

Considerată de fanii săi „mama telenovelei latino-americane”, aceasta şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, iar în 1957 a debutat în televiziune. A părăsit Cuba în 1966 și s-a stabilit în Miami, SUA, dar a locuit o vreme și în Venezuela.

A fost căsătorită cu directorul de radio Bernardo Pascual, timp de 67 de ani, până la moartea acestuia din martie 2019. Scenarista a avut cinci copii și 13 nepoți. Într-un interviu pentru AFP din 2018, Delia Fiallo a spus că vrea ca lumea să-şi amintească de ea „ca de o persoană care a iubit mult şi care a fost foarte iubită”.

Delia Fiallo a lucrat cu posturile de televiziune venezuelene, după ce a părăsit regimul comunist cubanez pentru Miami în 1966, la seriale precum „Lucrecita” în 1967, sau la succesele mondiale precum „Emeralda”, „Leonela”, „Cristal” şi „Kassandra”, scrie News.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Lady Gaga și Jay-Z ar fi refuzat să apară în serialul documentar “Surviving R Kelly”

realitatea

Ce fată frumoasă are Vanessa Paradis. E leită mamei sale

Andreea Damian

Fost model Playboy, despre Donald Trump: „Mi-a oferit bani după sex”

Andreea Damian

Cele două categorii de persoane care ating vârful rezistenței umane

Andreea Damian

Prima nuntă gay în familia regală britanică. Mirele, o rudă foarte apropiată Reginei

Andreea Damian

Ce nebunie! Miresele își aleg buchet de pizza în ziua nunții

Andreea Damian

Scrie un comentariu