Tabu
Image default
HEALTH

Reguli de igienă intimă pe timpul verii

Înotul, transpirația, depilarea cu ceară, toate aceste acțiuni pot duce la probleme ginecologice.

În zilele însorite, ne gândim să ne protejăm pielea prin aplicarea de creme de protecție solară și hidratarea acesteia. Dar ce zici de zona noastră intimă? Iată cum să ai grijă de ea.

O toaletă blândă

Vara, vulva transpiră mai mult decât de obicei, așa că este normal să o curățăm, o dată sau de două ori pe zi cu apă și un produs intim de igienă cu un pH ușor (mai potrivit pentru că este mai hidratant decât un săpun clasic). Spălați ușor fără a folosi un prosop, întotdeauna din față în spate. Clătiți bine și uscați cu un prosop curat. Dacă nu aveți acces la o toaletă, utilizați o șervețel demachiant sau un șervețel pentru bebeluși.

O epilare corectă

Aveți grijă, totuși, la îndepărtarea părului de pe labiile mari. Firele de păr formează o barieră împotriva fricțiunii îmbrăcămintei și lenjeriei și constituie, de asemenea, un prim bastion împotriva virusurilor și bacteriilor. Riscul de a contracta o infecție cu transmitere sexuală (herpes, sifilis, condilom) este mai mare în cazul femeilor care se depilează total în zona intimă. În cele din urmă, firele de păr sunt folosite pentru a menține o bună hidratare intimă, deoarece sunt un vector de sebum.

Protecția potrivită în timpul menstruației

Vara, căldura favorizează proliferarea bacteriană. Dacă porți tampoane, schimbă-le la fiecare 4 ore și nu dormi cu ele. Acest sfat este valabil și pentru cupă. În cele din urmă, tampoanele și absorbantele trebuie purtate doar în timpul menstruației. Purtate în afara acestor câteva zile pe lună, absorb umiditatea naturală a zonei (vulva și vagin), rezultând senzații de arsură și disconfort local.

Curățare după înot

Este recomandabil să vă clătiți cu apă curată, inclusiv zona intimă, după ce ați înotat în mare sau în piscină și, dacă este posibil, să vă schimbați costumul de baie.

3 patologii frecvente vara

Micoza: legată de proliferarea unei ciuperci, candida albicans, se manifestă prin mâncărime, arsură și miros neplăcut.

Vaginită: această infecție bacteriană se manifestă prin miros neplăcut și mâncărime.

Cistita: această infecție a tractului urinar se manifestă prin arsură la urinare.

ARTICOLE SIMILARE

Mici bucurii cu Cipi Stevia Zero Calorii!

realitatea

Covid-19: acest simptom particular ar indica o imunitate „prea puternică”

Andreea Damian

Avertismentul OMS: Un milion de cazuri de COVID-19 și 50.000 de decese în următoarele zile

Andreea Damian

Cum sa te obisnuiesti mai usor cu aparatul dentar

realitatea

Cazurile de anorexie la copiii de opt ani s-au dublat în ultimul deceniu

realitatea

Slabeste sanatos! Meniu saptamanal de 1500 de calorii!

realitatea

Scrie un comentariu