Tabu
LIFESTYLESlider

Cum să te protejezi de Zoombombing?

Din cauza pandemiei și, prin urmare, a izolărilor succesive, tot mai mulți oameni lucrează de la distanță și folosesc Zoom pentru videoconferințe. Însă apelurile video sunt întrerupte adesea de mesaje nedorite de către cei numiți „Trolls”.

Zoombombing se referă la intruziuni nedorite într-o teleconferință. Trolii întrerup cursurile universitare, întâlnirile de afaceri, seminariile, evenimentele organizate în cadrul unor platforme precum Zoom sau Google Meet cu scopul de a difuza mesaje homofobe, sexiste, islamofobe, negaționiste și uneori chiar vizează anumiți participanți.

Episoadele Zoombombing chiar nu cruță pe nimeni, adunările religioase, evenimentele culturale la distanță și chiar întâlnirile online ale Alcoolicii Anonimi. Întreruperile neașteptate dintr-o întâlnire virtuală au devenit atât de dese încât cu greu pot fi evitate.

Cum să vă protejați de ZOOMBOMBING?

Zoom nu a durat mult să reacționeze la Zoombombing. Pe 5 aprilie 2020, compania a anunțat că anumite funcții care ar putea îmbunătăți securitatea vor fi activate implicit. Cu toate acestea, cel mai bine este să fii proactiv și să iei măsurile necesare pentru a te proteja.

Zoom are un meniu de setări pe care ar trebui să-l verificați înainte de a începe un apel. După ce v-ați conectat la site-ul web Zoom, faceți clic pe „Setări” din panoul din stânga, apoi selectați „Întâlnire”. Apoi continuați prin dezactivarea următoarelor funcții:

Încorporați parola în linkul întâlnirii: această opțiune criptează parola în linkul „Participați la întâlnire”. Pentru a participa la o întâlnire, toată lumea ar trebui să facă clic pe un link, ceea ce încalcă scopul de a solicita o parolă. Dezactivați această funcție din motive de securitate.

Partajare ecran: Aceasta permite gazdei și participanților să-și partajeze ecranele în timpul întâlnirii. Puteți dezactiva complet această opțiune sau puteți permite doar gazdei întâlnirii să-și partajeze ecranul. Dezactivarea împiedică oamenii să partajeze conținut neadecvat în timpul întâlnirii.

Control de la distanță: permite celor care își partajează ecranul să ofere altor participanți controlul de la distanță asupra sistemului lor. Dezactivați această funcție dacă nu aveți nevoie de ea.

Transfer de fișiere: permiteți participanților să partajeze fișiere în camera de chat. Dezactivați această opțiune dacă nu doriți ca fișierele să fie partajate. De asemenea, puteți selecta opțiunea „Permite numai anumite tipuri de fișiere” pentru a vă asigura că utilizatorii pot partaja doar anumite tipuri de fișiere.

Permiteți participanților să se redenumească: dacă un Zoombomber nu are acces la camera de chat, el își poate transmite mesajul tastându-l ca și cum ar fi propriul său nume. Dezactivați pentru a elimina opțiunea.

Alăturați-vă înainte de gazdă: permite oamenilor să se alăture unei întâlniri înainte de sosirea gazdei. Nu le oferiți Zoombombers această șansă. Această opțiune este dezactivată implicit.

– Permiteți reconectarea participanților șterși: dacă această opțiune este activată, participanții șterși dintr-o întâlnire se vor putea reconecta. Dezactivează-l astfel încât, odată ce un Zoombomber dispare sau este vânat, să nu se mai poată întoarce. Este dezactivat implicit.

Cum previi Zoombombing?

Avira a elaborat, de asemenea, un ghid pentru a ne învăța câțiva pași simpli pentru a preveni intruziunea persoanelor nedorite și pentru a evita situațiile neplăcute în timpul apelurilor noastre pe Zoom:

  • Utilizați întotdeauna un nou ID pentru apelurile video cu un număr mare de participanți.
  • Dezactivați opțiunea de partajare a ecranului pentru alți participanți.
  • Blocați accesul la alți participanți.
  • Eliminați un utilizator din videoconferința Zoom.
  • Dezactivați sunetul unui participant.

ARTICOLE SIMILARE

Măruță n-are noroc la fini! Ce spune despre divorțul lui Pepe

Tabu Tabu

Reacția Jandarmeriei după acuzațiile de rasism în scandalul “Gheboasă”

Andreea Damian

Filmul Last Christmas devine noul clasic de Crăciun

Andreea Damian

Vrei să-ți îmbunătățești viața? Învață să spui NU

Andreea Damian

Cade, feerie glazurată de sărbători

realitatea

Dieta banală cu care Luminiţa Anghel a reușit să slăbească

Andreea Damian

Scrie un comentariu