Tabu
HEALTH

Cum ne poate îmbolnăvi consumul de pește. În ce condiții devine periculos

Carnea de pește are multe beneficii, dar pe cât de sănătoasă pare, pe atât de periculoasă poate deveni în anumite condiții.

Medicul Virgil Stroescu a explicat de ce consumul de pește ne poate îmbolnăvi. În cel mai rău caz, poate duce la moarte. Multe persoane aleg să consume această carne pentru că aduce organismului un aport de proteine și acizi grași Omgea 3, menține inima sănătoasă și reduce nivelul de colesterol. Carnea poate deveni toxică uneori, pentru că anumite sortimente de pește conțin cantități mari de mercur.

O toxiinfecție alimentară provocată de consumul de pește poate deveni chiar mortală. Specialistul Virgil Stroescu a făcut declarații șocante, după ce 142 de persoane au fost internate la spitalul de psihiatrie din Murgeni – Vaslui. Trei dintre ei au murit.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor. Prin urmare, din două părți este lovit omul. Se cam moare de la toxiinfecții. Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. În consecință omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a explicat medicul Virgil Stroescu.

Medicul mai spune că această carne poate duce la o toxiinfecție puternică. În general, aceste toxiinfecții se produc mai des la copii, atunci când merg în tabere sau excursii.

Deoarece este un mediu de cultură. Carnea este un mediu de cultură. La consumul de pește se întâmplă destul de des să se întâmple toxiinfecții. În mod normal, când apar toxiinfecții nu verifică nimeni produsele. Asemenea toxiinfecții alimentare se mai întâmplă la copii în excursii, în stațiunile balneo-climaterice, unde vin oameni din toate părțile”, a spus Virgil Stroescu.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

La fiecare 11 secunde, o gravidă sau un nou-născut moare undeva în lume – raport ONU

Andreea Damian

Depresia de iarnă – cum o combați cu metode naturale

Andreea Damian

Ce este toxemia de sarcină și cum luptăm cu ea – semne și simptome

Andreea Damian

Ketchup-ul ar putea preveni această formă de cancer, frecventă la români

Andreea Damian

Iată de ce ar trebui să mănânci cu gura deschisă, conform acestui studiu

Andreea Damian

Ce presupune dieta balerina. Monica Tatoiu spune că i-a făcut rău

Andreea Damian

Scrie un comentariu