Tabu
CULTURE

The breeders – Mountain Battles

Inițial un simplu vehicul pentru compozițiile lui Kim Deal ale cărei piese nu ajungeau decât în situații excepționale pe albumele Pixies, The Breeders s-au format în 1988, din componența inițială făcând parte și Tanya Donelly, pe a-tunci membră a Throwing Muses.
Deși primele două albume, Pod (1990) și Last Splash (1993), s-au bucurat chiar și de un oarecare succes comercial, The ­Breeders, care deși erau una dintre cele mai promițătoare trupe alternative ale perioadei, n-au reușit să se mențină.

După multiple permutări în componență, proiecte paralele și tot felul de conflicte de natură mai mult sau mai puțin narcotică, trupa a revenit în 2002 cu Title TK, din păcate, un efort complet neinteresant.

Neașteptat însă, 2008 a adus Mountain Battles, cel de-al patrulea album din cariera de 20 de ani a trupei și care, surprinzător, dovedește că The Breeders au trecut cu eleganță peste grunge-ul, punk-ul și pop-ul alternativ de pe primele albume, păstrând exact atât cât trebuie din sound-ul de la începuturi.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai hot filme, la TIFF 2008

realitatea

„Nu, nu suntem pe Marte, suntem în Indonezia”. Incendiile de pădure au transformat cerul în roșu

Andreea Damian

Incepe luna noiembrie cu DUCESA

realitatea

Mii de oameni s-au mutat la “rivalul lui Facebook” – WT: Social făcut de fondatorul Wikipedia

realitatea

Sărbătoritul zilei de 7 decembrie

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu