Tabu
BEAUTY

Cum să îţi îngrijeşti tenul pe timp de iarnă

Iarna friguroasă poate deveni un duşman pentru pielea ta, dacă nu eşti puţin mai atentă, decât de obicei, când vine vorba de îngrijirea acesteia. Vântul, modificările de temperatură, aerul cald produs de diversele sisteme de încălzire determină dezhidratarea tenului, uscarea sau chiar crăparea pielii, devenind mai aspră.

În acestă perioadă, ai nevoie de produse de îngrijire consistente şi emoliente pentru ten. Foloseşte creme de faţă mai grase, în special pentru tenul uscat. În sezonul rece nu sunt recomandate fondurile de ten spumă, asa că poţi încerca unul care are şi proprietăţi hidratante.

Evită băile lungi şi fierbinţi, deoarece acestea usucă pielea feţei. Apa din cadă sau de la duş trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte. Apa fierbinte îndepărtează uleiurile hidratante ale pielii.

Foloseşte un gel de duş sau un săpun de faţă care să nu usuce sau să irite pielea. După ce te-ai spălat pe faţă, tamponeză pielea fără a freca energic şi aplică repede o crema de faţă hidratantă, cât stratul de apă nu s-a evaporat complet. Astfel, vei menţine pielea hidratată pentru mai mult timp.

Prepară-ţi săptămânal o mască hidratantă cu ulei de măsline. Aceasta se prepară dintr-o lingură cu ulei de măsline şi un ou. Se amestecă bine ingredientele şi apoi se aplică imediat pe faţă timp de 15 minute.

Masca este una hrănitoare şi asigură tenului elementele nutritive de care este privat din cauza alimentaţiei deficitare pe timp de iarnă.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să ai un păr lung și mătăsos. Indiencele și-au dezvăluit secretele

Andreea Damian

Cum sa ai silueta ca a modelului Candice Swanepoel

realitatea

Salma Hayek nu se spală dimineața pe faţă. Motivele uimitoare pentru care ar trebui să-i copiem obiceiul

Andreea Damian

Produsele de îngrijire a pielii te pot face să arăți mai puțin stresată? Explicația dermatologilor

Andreea Damian

Info Beauty – mai

realitatea

Ce machiaj să porți în vacanță și cum să reduci efectele negative asupra tenului

Andreea Damian

Scrie un comentariu